iMac M1 este un computer de referință pentru cei care doresc totul deodată. Cu el, nu trebuie să cumpărați difuzoare, o cameră web, un monitor sau o tastatură. Nu va trebui să aranjați zeci de lucruri pe birou. În schimb, este un singur monobloc cu tot ce aveți nevoie pentru muncă și joacă. 

Și cum rămâne cu jocurile? Din moment ce iMac este un computer de casă, probabil că veți dori să rulați jocuri pe el. Mai mult decât atât, potențialul “hardware” pare să vă permită să o faceți. Vă spunem ce trebuie să știți despre el dacă intenționați să cumpărați un computer personal pentru jocuri.

iMac M1

Performanță impresionantă 

Apple a revoluționat situația atunci când a trecut de la Intel la propria arhitectură de procesor ARM, Apple Silicon. Aceasta este, în esență, denumirea generică pentru un “sistem pe cip” (SoC – system-on-chip), în care un mic cip include un procesor și un accelerator grafic, precum și un motor de rețea neuronală, memoria de sistem (astfel încât nu poate fi extinsă mai mult) și alte componente. “Vecinătatea strânsă” pe o singură suprafață de contact a permis creșterea semnificativă a performanțelor Mac-ului.

Noul monobloc al Apple este construit pe un proces avansat de 5 nanometri cu 16 miliarde de tranzistori. Acest lucru înseamnă că tranzistorii, care sunt responsabili de operațiuni, au devenit și mai mici și sunt plasați cât mai dens posibil. Ca urmare, viteza fluxului de semnal crește.

Procesorul cu 8 nuclee al cipului M1 utilizează cele mai rapide nuclee de calcul din orice cip de mică putere. Iar GPU-ul cu 8 nuclee (7 nuclee în versiunea de bază) este cel mai rapid dintre GPU-urile integrate pentru PC-uri. Adăugați la această eficiență ridicată a cipului, o arhitectură de memorie combinată și motorul neural Apple cu 16 nuclee. De aceea, iMac M1 24″ este vizibil mai puternic decât predecesorul său, iMac 21,5″.

  • Puterea unității centrale de procesare a crescut la 85%.
  • Procesorul grafic din M1 este cu până la 50% mai rapid decât cel mai puternic procesor grafic discret din configurația maximă a iMac 21,5″. Asta înseamnă o viteză de procesare grafică de până la 2 ori mai mare.
  • Învățare automată de până la 3 ori mai rapidă în aplicațiile care utilizează motorul neural cu 16 nuclee integrat în cipul M1.

Un design uimitor și o carcasă ultra-subțire 

iMac-ul echipat cu M1 este foarte subțire: doar 11,5 milimetri. Asta înseamnă că este la fel de subțire ca două iPhone-uri suprapuse. Pentru un computer cu acest tip de hardware, este pur și simplu wow!

Poate că nu cunoașteți prea multe despre calculatoare, dar veți recunoaște noul iMac M1 dintr-o mie. Pentru prima dată, Apple a prezentat monoblocul în 7 culori deodată:

  • galben;
  • portocaliu;
  • albastru;
  • roz;
  • mov;
  • verde;
  • argintiu.

Culorile par discrete pe față și strălucitoare și luxuriante pe spate. Acest computer poate fi plasat chiar în mijlocul camerei, nu lipit de perete, așa cum sunt plasate de obicei calculatoarele. Îl puteți amplasa chiar în mijlocul camerei și va arăta potrivit și elegant.

iMac M1

iMac M1 este acum plat, cu margini minime în jurul ecranului. În partea de jos a ecranului se află “bărbia” – este locul în care este ascuns tot hardware-ul computerului. Spre deosebire de versiunea anterioară a iMac, panoul frontal este acoperit cu sticlă de la o margine la alta.

Cei cărora le pasă de aspectul tehnologiei vor aprecia accesoriile iMac. Tastatura Magic Keyboard, Magic Mouse și Magic Trackpad sunt în aceeași gamă de culori ca și calculatorul. La fel ca și cablul împletit pentru sursa de alimentare, care, întâmplător, este acum la distanță și nu încorporată. Culoarea unică a monoblocului și a tuturor accesoriilor are un aspect proaspăt și foarte neobișnuit.

Ecran mare și difuzoare cu suport pentru sunetul înconjurător 

Computerele Apple au avut întotdeauna display-uri bune, dar de data aceasta inginerii Apple au mers mai departe. iMac-ul de 24 de inci dispune de un display Retina 4.5K cu 11,3 milioane de pixeli. Cu o gamă largă de culori P3, peste un miliard de culori și o luminozitate de 500 cd/m², ecranul nu a arătat niciodată mai realist!

Afișajul suportă tehnologia True Tone – o soluție salvatoare pentru cei care stau mult la calculator. True Tone ajustează temperatura de culoare a ecranului în funcție de lumina ambientală. Ca urmare, ochii dvs. se simt mai puțin tensionați și mai puțin obosiți. Iar acoperirea specială anti-reflexie a ecranului vă permite să vă cufundați pe deplin în joc chiar și în lumina puternică a soarelui. Și nu trebuie să trageți perdelele.

iMac M1

Pentru a cumpăra un monitor separat cu calitatea imaginii unui iMac de 24″, va trebui să cheltuiți mulți bani.

Apple susține că noul monobloc are cel mai bun sistem audio din istoria Mac-urilor. Acesta este format din șase difuzoare. Două perechi de difuzoare lucrează în antifază una față de cealaltă – acest lucru permite eliminarea rezonanțelor în frecvențele joase și obținerea unor basuri clare și profunde. Alte două drivere sunt responsabile pentru frecvențele medii și înalte. Există suport pentru audio spațial Dolby Atmos, similar cu AirPods Pro.

Este Apple iMac potrivit pentru jocuri? 

Depinde. Acest computer nu este un computer pentru gameri, deoarece sistemul de operare macOS în sine nu este popular printre dezvoltatorii de jocuri. Acest lucru se datorează faptului că arhitectura sistemului este diferită. În plus, cipul M1 a apărut abia în 2020: este atât de nou încât nu toate jocurile nu-l pot folosi încă la maxim. Dar progresul nu stă pe loc: în primăvara anului 2022, serviciul de jocuri în cloud GeForce Now a adăugat suport pentru Apple M1 SoC în aplicația sa oficială.

Așadar, dacă nu sunteți un gamer pasionat și doriți doar să vă relaxați după o zi de lucru, veți găsi jocuri pe placul dvs. De exemplu – World of Warcraft a primit suport nativ pentru M1 în ziua lansării sale. Iar jocul rulează aproape perfect la 60 FPS la setări grafice înalte, chiar și în 2K. Legendarul joc Myst pe iMac 24″ rulează la rezoluție 4K cu texturi de înaltă calitate.

iMac M1

Apple Arcade: peste 200 de jocuri fără reclame și fără achiziții în aplicații 

Serviciul exclusiv al Apple vă oferă acces nelimitat la o colecție de jocuri: puzzle-uri, strategie, simulare, sport, bannere, curse și multe altele. Iar acestea nu sunt aceleași aplicații pe care le puteți găsi în partea de sus a App Store. Jocurile pentru Arcade sunt selectate de către echipa dedicată Apple. Iar lista partenerilor care lucrează la ele include companii serioase precum Konami, Sega, Capcom, Ubisoft, Gameloft și Lego.

Avantajele Apple Arcade:  

  • Mai mult de 200 de jocuri de diferite genuri. Iar această colecție este în continuă creștere
  • Nu depindeți de Internet: toate jocurile funcționează chiar și offline. Cu o singură condiție însă – să fie offline.
  • Jocurile Apple Arcade funcționează și arată la fel pe toate dispozitivele Apple. Puteți începe să jucați pe un iMac și continua pe un iPhone sau iPad. Salvările sunt în cloud.
  • Abonament familial fără costuri suplimentare. Prețul de bază include deja accesul pentru dvs. și pentru alți 5 membri ai familiei
  • Fără reclame. Și fără achiziții suplimentare – acest lucru este deosebit de important dacă un copil se va juca pe calculator.

Printre jocurile populare din Apple Arcade se numără celebrul Hot Lava, cu care uitați de timp. La fel ca și Oceanhorn 2, LEGO® Brawls, Creaks și altele.

Pentru condițiile de abonament, vizitați site-ul Apple.

De asemenea, puteți descărca jocuri pentru macOS din App Store. De exemplu, în top se află DOOM 3, Euro Truck Simulator, The Sims 2, The Secret of Monkey Island Special Edition, World Of Tanks Blitz, Civilisation V și altele. În App Store există jocuri plătite și gratuite.

Puteți conecta un gamepad 

Vă puteți transforma iMac-ul într-o consolă în doar două minute. Trebuie doar să vă asociați Mac-ul cu un Xbox, PlayStation sau un alt controler Bluetooth certificat MFi.

Puteți rula jocuri pentru procesoare Intel  

Propriul cip cu arhitectură ARM al Apple nu vă permite să rulați Windows pe un Mac folosind Boot Camp. De asemenea, nu puteți conecta o eGPU. Și, în general, M1 nu funcționează în același mod ca Intel.

Pentru a putea rula aplicații centrate pe Intel pe iMac 24″, Apple a dezvoltat un program utilitar Rosetta 2 integrat. Acesta convertește programele Intel în programe M1 în fundal. Se pierde aproximativ 15-20% din performanță. Acesta nu este un lucru rău, deoarece M1 este în mod inerent mai rapid decât majoritatea Mac-urilor cu procesor Intel. Cu Rosetta 2, puteți juca Dota 2 cu setări grafice medii-mari, precum și League of Legends, Shadow of the Tomb Raider, Borderlands 3 și altele.

Apropo, dacă doriți neapărat să rulați Windows pe iMac-ul dumneavoastră, puteți face acest lucru cu CrossOver. Acest program vă permite să rulați majoritatea aplicațiilor folosind virtualizarea. Apropo de jocuri, vă oferă posibilitatea de a juca chiar și chestii precum Metro Exodus sau The Witcher 3.

iMac M1

Concluzie  

iMac-ul de pe M1 este un monobloc iconic într-o carcasă subțire din aluminiu. Are tot de ce aveți nevoie pentru viață: un ecran de referință, o tastatură fără fir, un mouse cu suport pentru gesturi multitouch. Cel mai important lucru este un “hardware” productiv, cu o rezervă pentru mai mulți ani înainte.

Și, deși iMac nu este un computer pentru gameri, puteți juca cu ușurință multe jocuri populare. La setări medii și maxime. Și pe un ecran mare. De aceea, iMac 24″ este cea mai bună alegere dacă doriți să cumpărați un computer de gaming potrivit pentru alte scenarii. Pe care este plăcut nu numai să vă jucați, ci și să lucrați și să vizionați filme.

Specificații tehnice și prețuri 

Apple a introdus iMac-ul pe M1 în versiunile de bază și avansate. Ele diferă în ceea ce privește numărul de nuclee GPU, cantitatea de memorie, numărul de porturi și echipamente.

Cumpărați un Apple M1 iMac în magazinul iSpace. În magazinul nostru, computerele sunt prezentate într-un afișaj deschis: vă puteți familiariza cu macOS personal. Prețul versiunii de bază începe de la 31.990 de lei. Consultanții noștri vă vor ajuta să alegeți specificația care se potrivește nevoilor dvs.

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *