Smartphone-urile emblematice ale Apple, iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max, primesc un design redesenat, o culoare mov de top și cel puțin cinci funcții foarte interesante. Pentru ele merită să cumpărați iPhone 14 Pro.

Dynamic Island

Acesta este numele “insulei” din partea de sus a ecranului. Aceasta este formată din două decupaje conectate între ele la nivel de software. Anterior, această zonă nu era deosebit de implicată, dar odată cu lansarea noii linii, Apple a regândit spațiul de lucru al smartphone-ului.

Un procesor separat este responsabil pentru gestionarea Dynamic Island. Probabil, acesta poate fi considerat o aplicație separată care se adaptează la diferite scenarii ale utilizatorului. Și aici sunt afișate acum alertele, notificările și operațiunile la nivel de sistem.

Deci, ce face Dynamic Island atât de convenabil?

  • Playerul de muzică este acum mai ușor de utilizat.
  • Puteți urmări starea unei comenzi – de exemplu, mișcarea unei mașini într-o aplicație de taxi sau de curierat.
  • Urmăriți un traseu fără a deschide Maps.
  • Notificările pentru apeluri primite și în curs, baterie descărcată, modul silențios, modul de focalizare, AirPods, Face ID, Apple Pay, AirDrop și multe altele sunt acum afișate într-o miniatură în partea de sus a ecranului, în loc să ocupe tot ecranul.

iphone 14 pro

ProMotion Display

Asta nu înseamnă că această funcție este nouă. Apple a introdus-o în 2017 în iPad Pro, într-un smartphone a apărut pentru prima dată în 2021 – era vorba de iPhone 13 Pro.

Majoritatea ecranelor au o rată de reîmprospătare de până la 60Hz. Pur și simplu, ecranul se reîmprospătează de 60 de ori pe secundă. Dar, datorită tehnologiei ProMotion, ecranul iPhone 14 Pro se reîmprospătează până la 120Hz pe secundă. Ceea ce înseamnă, de fapt, că atunci când derulați într-o aplicație, smartphone-ul este mai rapid și mai fluid.

O rată de reîmprospătare ridicată necesită, de asemenea, mai multă energie. Pentru a reduce consumul de energie acolo unde este posibil, Apple a învățat iOS să analizeze acțiunile utilizatorului. De exemplu, dacă derulați un feed, rata de reîmprospătare va fi maximizată. Dacă vă uitați la o imagine statică, rata de reîmprospătare va scădea.

Always On Display

O funcție nouă și absolut exclusivă – “Always On Display”. Numele vă spune deja despre ce este vorba: ecranul este mereu aprins și afișează informații. Acest lucru este posibil datorită reducerii inteligente a luminozității și a ratei de reîmprospătare la 1 Hz.

Astfel, pe ecranul iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max se afișează ora, imaginea de fundal și widgeturile ecranului de blocare iOS 16. Acest lucru este destul de util atunci când vrei să afli ora fără să fii nevoit să deblochezi iPhone-ul.

Dar, oricum ar fi, este o povară suplimentară pentru baterie. Așadar, dacă vrei să dezactivezi funcția, accesează Configurări – Afișaj și luminozitate și debifează căsuța necesară.

În plus, dezvoltatorii au decis că există o serie de situații în care funcția nu este necesară. Prin urmare, Always On Display nu funcționează atunci când:

  • iPhone este întins cu ecranul în jos sau se află într-o geantă sau într-un buzunar;
  • este activat modul de economisire a energiei sau Nu deranjați;
  • este utilizată camera de continuitate (aceasta este atunci când iPhone este conectat la MacBook ca o cameră web);
  • iPhone a detectat că v-ați îndepărtat de el cu ajutorul Apple Watch;
  • iPhone este conectat la CarPlay;
  • nu ați mai folosit deloc iPhone-ul de ceva timp (dispozitivul își amintește scenariul de activitate cu acesta).

iphone 14 pro

Camere noi

Cele mai recente iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max au primit un upgrade impresionant al camerei foto. Obiectivul principal are acum 48 MP. Vei putea face fotografii de o calitate atât de ridicată încât pot fi ușor confundate cu cele profesionale. Mai ales dacă treci de la formatul standard la ProRAW de la Apple.

Compania l-a dezvoltat special pentru cei care vor să facă fotografii de înaltă rezoluție cu cât mai multe detalii. Prelucrarea unor astfel de fotografii este o plăcere.

Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de faptul că greutatea fotografiilor în format Apple ProRAW este destul de mare. Pentru comparație: JPEG cântărește 20-30 Mb, Apple ProRAW – 70 Mb și mai mult.

Camera frontală a iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max a primit, de asemenea, o actualizare. Aceasta suportă acum autofocus, ceea ce înseamnă că selfie-urile tale vor fi și mai frumoase și mai clare.

Și, bineînțeles, toate camerele au primit actualizări care le permit să facă fotografii excelente chiar și în condiții de iluminare slabă – când este întuneric sau plouă puternic.

Durată de viață îmbunătățită a bateriei

iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max primesc un nou cip A16 Bionic. Acesta este mai eficient din punct de vedere energetic decât generația anterioară de procesoare Apple. Acest lucru garantează și o durată de viață îmbunătățită a bateriei.

Desigur, este dificil de răspuns la întrebarea cât de multă autonomie are iPhone 14 Pro. Totul depinde de sarcinile cu care vă încărcați dispozitivul. Dar putem spune un lucru cu siguranță: în același scenariu de utilizare a iPhone 14 Pro Max și iPhone 13 Pro Max, noul dispozitiv a oferit cu 2 ore mai mult de lucru fără încărcare. Astăzi, este cel mai puternic iPhone din gama mărcii.

iphone 14 pro

iPhone 14 Pro va deschide pentru dvs. și caracteristici uimitoare ale 16. Am pregătit o analiză excelentă și v-am spus despre cele mai interesante și utile caracteristici ale sistemului de operare iOS 16.

Puteți cumpăra iPhone 14 Pro în două clicuri: plasați o comandă în magazinul online ispace.md cu livrare în orașul dvs. Sau veniți la magazinul iSpace, unde veți primi sfaturi de specialitate și ajutor la configurarea noului dvs. dispozitiv. Puteți cumpăra dispozitivul într-o singură plată sau o puteți diviza în mai multe. Așteptăm cu nerăbdare să vă vedem la iSpace!

CITEȘTE ȘI:

21 de emoji, izolarea zgomotului în timpul apelurilor și o tastatură swipe în limba rusă: ce este nou în iOS 16.4?

Cum se transferă contactele de pe vechiul iPhone pe cel nou?

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *