Orice laptop modern este potrivit pentru sarcini de bază: navigare pe internet, lucru în programe de birou și jocuri simple. Și nu contează deloc dacă este pe Windows sau macOS. Prin urmare, în acest articol nu vom compara caracteristicile tehnice ale unor dispozitive concrete. În schimb, să analizăm 7 avantaje deloc evidente pe care le veți aprecia atunci când veți trece de la Windows la un MacBook.

Putere pentru mulți ani de acum încolo

Mac

În gama de produse Apple nu există computere cu performanțe semnificativ slabe. Prin urmare, nu este necesar să studiați detaliat specificațiile lor pentru a face o alegere corectă. Pur și simplu porniți de la propriile sarcini: aveți nevoie de ceva mai ușor sau mai puternic?

MacBook Air 13, ușor și subțire, este perfect pentru studenți, specialiști în marketing, copywriteri, profesioniști în vânzări, logistică, SMM. Cu alte cuvinte, pentru toți cei care au nevoie de un dispozitiv portabil și versatil la un preț adecvat. MacBook Pro M2 și M3 oferă rezervă de performanță pentru câțiva ani în viitor: supraîncărcarea lor la 100% astăzi ar fi extrem de problematică. Aceste versiuni sunt create pentru cei care lucrează zilnic ore în șir în programe “grele”: programatori, designeri, artiști 3D și gameri.

După ce ați achiziționat un laptop pentru nevoile dvs., vă puteți relaxa. De-a lungul multor ani, Mac va gestiona cu ușurință sarcinile dvs. și va suporta orice software actual. Acesta este un computer cu o rezervă pentru viitor.

Autonomie impresionantă

Orice laptop are sens în faptul că vă oferă posibilitatea de a lucra oriunde. Nu doar la birou sau acasă, ci și în mașină, în avion, la țară, pe plajă sau chiar în pădure – acolo unde nu există prize. Prin urmare, este important să acordați atenție autonomiei calculatorului.

Orice MacBook bazat pe Apple Silicon vă va impresiona după doar câteva zile de utilizare. Deoarece poate funcționa până la 22 de ore fără a fi nevoie de încărcare (în funcție de model). Aceasta înseamnă două zile de muncă – recunoașteți, este o performanță excelentă. Și asta vă poate motiva să lucrați mai des în aer liber în sezonul cald.

Veți uita de coșmarul vremurilor când era nevoie să cărați un adaptor greu împreună cu laptopul.

Mac

Sistem fiabil și stabil

MacOS și Windows sunt sisteme de operare confortabile și stabile. Dar există diferențe între ele. Apple dezvoltă atât hardware-ul (MacBook), cât și software-ul (macOS). Sistemul de operare și aplicațiile sunt optimizate pentru hardware-ul Apple și îi dezvăluie potențialul în mod maxim.

Utilizatorii Mac nu se confruntă cu probleme legate de căutarea și instalarea driverilor. Este dificil să infectați un MacBook cu viruși. Și, în general, cei care trec la macOS din alte sisteme remarcă că computerele Apple sunt mai intuitive. Totul, de la gesturile pe trackpad până la interacțiunea cu sistemul, este simplu și ușor de înțeles.

Un alt avantaj al MacBook este transferul automat al datelor de pe vechiul computer (Windows sau macOS). Pur și simplu porniți utilitarul încorporat “Asistent de migrare” și urmați instrucțiunile. Astfel, se transferă conturile, documentele, setările, filele din browser, evenimentele din calendar, fișierele din aplicația “Muzică” și alte date.

Suport extins din partea Apple

Apple oferă suport pentru computerele lor timp de 5-7 ani după lansare. În această perioadă, veți primi actualizări de software care îmbunătățesc stabilitatea și securitatea sistemului, precum și adaugă funcții noi. Interfața se schimbă puțin: chiar dacă ați utilizat un Mac acum 5 ani, vă veți reaminti rapid cum funcționează totul.

Câte companii pot să se laude că susțin gratuit dispozitivele lor pentru o perioadă atât de îndelungată?

Ecosistem avansat

Ecosistemul este încă un argument în favoarea Apple în dezbaterea Mac versus Windows. Acesta maximizează posibilitățile dispozitivelor Apple, interconectându-le.

De exemplu, puteți scanare un document cu camera iPhone-ului și apoi să-l deschideți imediat pe Mac. Este convenabil să utilizați iPad-ul ca un al doilea monitor pentru MacBook: pur și simplu așezați-le alături. Cursorul se va mișca ca și cum nu ar exista granițe între dispozitive. În cadrul ecosistemului, dispozitivele Apple partajează un clipboard comun, iar fișierele mari sunt transferate instantaneu prin AirDrop.

Toate acestea cresc viteza și confortul de lucru. Prin urmare, ecosistemul este unul dintre motivele principale pentru care utilizatorii Apple tind să rămână loiali brandului și să nu treacă la tehnologia altor mărci.

Mac

MacBook e gata de lucru direct din cutie

Se poate privi la infinit cum arde focul, cum curge apa și cum se ceartă pe tema «Ce este mai bun pentru muncă: MacBook sau laptop?» Totul depinde de sarcinile pe care le aveți și de aplicațiile de care aveți nevoie.

Pe MacBook, sunt deja instalate programe pentru lucrul cu text, foi de calcul, prezentări. Există un browser rapid Safari și un editor foto de bază. Toate aceste aplicații au funcționalități intuitive, astfel încât este cu adevărat plăcut să le folosești. Și mai mult, acestea sunt complet gratuite, spre deosebire de echivalentele din pachetul Microsoft 365. Toate fișierele create în Pages, Numbers sau Keynote pot fi exportate în format Word, Excel sau PowerPoint. Prin urmare, profesorul, colegul sau șeful dvs. le poate deschide pe orice dispozitiv.

Valoare reziduală ridicată

Datorită inovațiilor Apple, calității ridicate a componentelor și actualizărilor regulate ale sistemului, MacBook îmbătrânește lent. Prin urmare, îl puteți vinde avantajos pe piața secundară. De exemplu, după 3-5 ani de utilizare, MacBook reține aproximativ 20-35% din valoarea sa inițială. În același interval, un PC obișnuit nu atinge 10%.

Puteți să vă convingeți de acest lucru, deschizând orice site cu anunțuri și comparând prețurile la laptopuri cu caracteristici similare.

Întrebări frecvente

  1. Pentru cine este potrivit MacBook-ul? ?

Pentru toți cei care folosesc un computer ca instrument profesional. MacBook Air subțire și ușor este ideal pentru jurnaliști, copywriteri, specialiști în marketing, bloggeri și toți cei care lucrează adesea în deplasare. Linia MacBook Pro se potrivește mai bine profesioniștilor care știu cum să extragă maximum din acest potențial. Este o tehnică puternică pentru lucrul în Logic Pro, Vectorworks, Final Cut Pro, Maxon Cinema 4D, TetrUSS și alte software-uri „grele”.

  1. Care sunt avantajele macOS față de altele? 

Sunt multe: interfața convenabilă cu funcții care facilitează munca pe computer. Protecție împotriva virușilor. Ecosistem care leagă toate dispozitivele Apple într-un organism unic. Și, desigur, în general, MacBook este o sursă de inspirație. Conveniți-vă: lucrurile bune generează o motivație suplimentară. De exemplu, o ținută sport elegantă vă îndeamnă să mergeți la sală, iar o carte cu o copertă frumoasă – să o citiți.

  1. Mac sau Windows pentru un programator

Depinde de specificul dvs. Unii specialiști aleg MacBook pentru posibilitatea de a lucra sub terminal Unix. Alții dezvoltă software pentru tehnologia Apple, iar pentru asta este nevoie de Xcode, care este disponibil exclusiv pentru macOS. Iar alții pur și simplu aleg Mac pentru performanța și funcționalitatea lor: laptopurile Apple sunt echipate cu procesoare de înaltă performanță și unități SSD rapide. Acestea asigură o funcționare lină și rapidă în timpul lucrului cu sarcini solicitante: compilarea codului și rularea mașinilor virtuale.

  1. Mac sau Windows pentru un designer

Mulți designeri, web designeri și alți specialiști care lucrează cu grafică și modelare matematică preferă MacBook din mai multe motive.

  • Viteză mare de prelucrare a datelor și ușurință de utilizare.
  • Ecrane de calitate calibrate, care redau culorile corect.
  • Exclusivitate: editorul grafic Sketch este disponibil doar pentru macOS.
  • Estetică în detalii: pentru oamenii creativi, este important să se înconjoare cu lucruri frumoase.
  • Trackpad confortabil și plăcut la atingere, care înlocuiește mouse-ul.
  1. MacBook sau laptop de gaming

Poate că acum câțiva ani această întrebare era relevantă. Dar după lansarea Mac-urilor cu arhitectură ARM – nu mai este. Eficiența lor energetică este mai mare, iar disiparea căldurii – mai mică. Datorită arhitecturii de memorie unificată, 8 GB de RAM pe cip M3 echivalează cu 16 GB pe alte computere. Acest lucru a fost declarat de un reprezentant Apple, explicând că M3 utilizează memoria mai eficient.

În plus, în fiecare an, Apple îmbunătățește componenta grafică. De exemplu, în același M3 a apărut suport pentru funcția Dynamic Caching, urmărirea razelor hardware și shading-ul mesh pentru grafică 3D realistă în jocuri. Prin urmare, MacBook Pro pe cip M3 este un computer atât pentru viață, cât și pentru jocuri.

Ce MacBook să cumpărați în 2024?

Mac

Cel mai bun dintre cei mai buni – aceasta este generația MacBook Pro cu M3. Acest cip este fabricat printr-un proces tehnic îmbunătățit de 3 nanometri și se remarcă prin performanțe și eficiență energetică incredibile. În timpul prezentării Apple, a remarcat că mașinile cu M3 sunt de 11 ori mai rapide decât cel mai puternic MacBook pe baza Intel!

Este demn de menționat în mod separat despre grafică: M3 beneficiază de suport pentru urmărirea razelor și Mesh Shading. Există posibilitatea de a instala până la 128 GB de memorie RAM și 8 TB de stocare permanentă. Și noutățile funcționează până la 22 de ore de la o singură încărcare – un rezultat uimitor pentru un laptop portabil!

La iSpace puteți cumpăra modele cu diagonala de 14,2 și 16,2 inci. Acesta este un mărime optimă pentru lucrul cu text, cod și în editori grafici: pe ecran încap multe informații utile, iar elementele meniului nu acoperă zona de lucru.

Puteți achiziționa MacBook Pro în rețeaua de magazine iSpace – partener oficial Apple în Moldova. În showroom-urile noastre, toate noile produse sunt expuse în mod deschis: puteți să comparați Mac-urile singuri și apoi să alegeți modelul cel mai potrivit.

De asemenea, lucrăm și cu programul Trade-in: aduceți-ne orice dispozitiv Apple vechi (unul sau mai multe), iar noi vom scădea valoarea acestuia din prețul noului dispozitiv. Suma rămasă poate fi achitată în rate sau credit.

Vă așteptăm la iSpace!

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *