Dorința unui student de a cumpăra un MacBook este ușor de înțeles. Un dispozitiv subțire, care are dimensiunea unei reviste obișnuite, înlocuiește notițele, manualele și dicționarele. În plus, oferă condiții confortabile pentru diferite tipuri de activități — programare, editare video, foto și audio. Dar există o dificultate: trebuie să alegi între puternicul MacBook Pro și ultraușorul MacBook Air. Și nu este deloc simplu.

Învățatul nu doar în clasă, ci și pe plajă sau în parc

Când instrumentul dvs. de lucru este un laptop Apple, puteți să vă faceți temele oriunde: fie în parc, fie în metrou.

Și primul motiv este bateria durabilă. MacBook Air 13 M1/M2/M3 și MacBook Air 15 M2/M3 funcționează fără încărcare până la 18 ore, iar MacBook Pro 16 sau 14 cu cip M3 — cu patru ore mai mult. Așadar, nu trebuie să vă faceți griji dacă ați uitat încărcătorul acasă: dispozitivul va rezista două zile de lucru sau o zi întreagă.

Pentru economisirea energiei ajută ProMotion — tehnologia care reduce frecvența de reîmprospătare a ecranului atunci când acest lucru este posibil. De exemplu, dacă dvs. navigați pe internet. Astfel, se reduce consumul de energie.

Al doilea motiv este greutatea și dimensiunile record. Chiar dacă purtați laptopul într-o geantă obișnuită pe umăr, încărcătura va fi minimă. Priviți singuri: MacBook Air 13 este puțin mai gros de 1 cm și cântărește puțin peste 1 kg. Chiar dacă luați modelul de 16 inci MacBook Pro M2 sau M3, greutatea nu va crește mult — doar până la 2 kg. Acesta este un indicator uimitor pentru o astfel de diagonală și performanță.

Grijă pentru vederea dvs.

Display-ul Liquid Retina este una dintre principalele comori ale MacBook. Chiar și un neprofesionist va observa cât de viu, clar și detaliat este afișată imaginea pe acesta. Reproducerea culorilor este fantastic de naturală — viitorii designeri vor aprecia acest lucru. Apropo, ecranele MacBook sunt deja calibrate în fabrica Apple.

„La bord” se află suportul True Tone, astfel încât temperatura ecranului să se ajusteze automat în funcție de iluminarea din cameră. Acest lucru ajută ochii să nu obosească atât de mult dacă dvs. vă pregătiți toată noaptea pentru sesiune. Și luminozitatea de 400-500 nits (în loc de 250-300 nits la modelele altor mărci) vă permite să lucrați direct pe plajă sau pe o bancă în parc. De altfel, luminozitatea maximă la versiunile Pro variază între 1000 și 1600 nits.

Dacă doriți un compromis între portabilitate și funcționalitate, vi se potrivește MacBook Air de 13 inci: dimensiunea ecranului este suficientă pentru a lua notițe, a citi cărți, a naviga pe internet. Dar în același timp, laptopul ocupă un spațiu minim pe birou și în geantă. MacBook Pro de 13 sau 14 inci va fi puțin mai mare, mai puternic, dar totuși compact. Pentru o muncă confortabilă pe un ecran mare, alegeți MacBook Pro de 16/15 inci sau MacBook Air de 15 inci.

Atât de puternic încât se potrivește pentru jocuri, programare, design 3D

MacBook Pro cu cipuri M1, M2 și M3 sunt în fruntea acestui clasament. Laptopurile sunt echipate cu memorie de până la 8 TB, RAM de până la 128 GB, procesoare multicore și plăci grafice avansate pentru modelare 3D sau randare. Și chiar și sub sarcini mari, carcasa dispozitivului rămâne rece — sistemul de răcire activă funcționează eficient. Puteți face programare sau să vă jucați online — nu veți avea probleme de supraîncălzire sau pierdere de performanță.

Dacă vorbim despre sarcini de bază pentru studenți — navigare pe web, prezentări, lucrări de curs — puterea MacBook Air cu M1 din 2020, precum și MacBook Air M2 și MacBook Air M3 este suficientă. Dvs. veți putea chiar să vă ocupați de grafică și editare video. Totuși, versiunea Pro este cu siguranță mai potrivită pentru aceste sarcini.

Comunicați ca și cum ați fi în aceeași cameră

Apple a dus comunicarea online la un nou nivel. Pe de o parte, camera HD FaceTime 1080p oferă o imagine incredibilă, iar pe de altă parte, microfoanele de studio și difuzoarele cu anulare a zgomotului oferă un sunet ca într-o conversație obișnuită față în față. În timpul lecțiilor la distanță, veți fi bine văzuți și auziți. Iar dvs. veți auzi foarte bine interlocutorii.

Este imposibil să ne imaginăm viața de student fără referate și lucrări de curs. Iar pentru introducerea textului, tastatura MacBook este ideală. Mecanismul cu foarfece funcționează silențios – nu veți deranja somnul colegului de cameră. Trackpad-ul mare, cu suport pentru gesturi, simplifică multe acțiuni și înlocuiește mouse-ul.

O problemă separată este conectarea perifericelor. La laptop se pot conecta multe lucruri — stick-uri USB, televizoare, unități optice, chiar și monitoare. Pentru acest lucru, dispozitivele au interfețe și porturi USB-C, Thunderbolt: MacBook Air are două, iar MacBook Pro are trei. Dacă aveți nevoie de multe monitoare suplimentare, MacBook Pro M2 Max/M3 Max vă permite să conectați până la patru monitoare simultan.

Funcții cu care viața de student va fi mai ușoară

Dezvoltatorii macOS au creat multe funcții utile pentru studenți:

  • Spotlight simplifică căutarea materialelor, inclusiv a notițelor. Pur și simplu introduceți cuvântul căutat și veți vedea toate documentele în care apare. Este convenabil pentru a găsi notițele de anul trecut!
  • Fișierele audio sunt ușor de transformat în text. Înregistrați materialul pe reportofon și transcrieți înregistrarea în text.
  • Funcționarea programului poate fi explicată nu printr-un text lung, ci pur și simplu înregistrând acțiunile pe ecranul dispozitivului.

Între dispozitivele Apple există o înțelegere perfectă — aceasta este magia ecosistemului Apple. Ceea ce începeți pe iPad sau iPhone devine imediat disponibil pe MacBook. AirPods se schimbă automat între dispozitive atunci când este necesar. Acest lucru economisește timp și simplifică pregătirea.

Software-ul vă ajută să vă pregătiți mai repede și mai bine pentru cursuri

Unele aplicații sunt deja incluse în dispozitiv. Și nu sunt doar programe de bază, ci instrumente de lucru complete cu funcționalitate extinsă.

În Pages puteți crea mai repede lucrări de curs și referate, în Numbers — tabele, iar în Keynote — prezentări impresionante. Este convenabil că toate fișierele sunt deschise și în software-ul Windows. Și toate acestea sunt deja „încărcate” în laptop — nu trebuie să cumpărați nimic suplimentar.

Ce să cumpere un student: MacBook Pro sau MacBook Air

Dacă aveți nevoie de ceva compact și versatil pentru un elev sau student, MacBook Air cu M1 și 16 GB RAM, cu display de 13 inci, va acoperi toate sarcinile de bază. Se va potrivi cu ușurință într-o geantă și nu va ocupa mult loc pe bancă. Cei care au nevoie de un ecran mare ar trebui să se uite la modelul cu display de 15 inci. MacBook Air cu cipuri M2 sau M3 va asigura o rapiditate în procesarea oricărui tip de conținut: imagini, video, sunet.

Dar dacă aveți sarcini precum programare, modelare 3D sau editare video, ar trebui să luați în considerare MacBook Pro din 2022 sau 2023. Aceste dispozitive se vor descurca perfect cu sarcini de orice complexitate și nu vor deveni învechite în următorii câțiva ani.

Oferte speciale de la iSpace

Să cumpărați tehnica Apple de la iSpace este plăcut și avantajos. Toate modelele actuale sunt expuse și puteți să le testați. În plus, special pentru noul an școlar, avem prețuri super pentru poziții populare:

  • MacBook Air Apple M1, 8 GB, 256 GB, Space Gray – 17 490 lei în loc de 23 990 lei. Beneficiu – 6 500 lei.
  • MacBook Pro 14,2″ Apple M3 (8C CPU/10C GPU), 8 GB, 512 GB, Space Gray – în rate 0% până la 18 luni la prețul de 38 990 lei.

Și acestea nu sunt toate! Cumpărați MacBook în rate fără avans pe 10, 12, 18 și 24 de luni. Posibil și în Trade-in!

Nu uitați nici de celelalte dispozitive ale brandului! De exemplu, pe Apple Watch puteți înregistra o lecție — iar, așa cum știți, tot ce este înregistrat pe ceasuri este disponibil automat pe celelalte dispozitive Apple. În plus, acestea dublează toate notificările de pe iPhone direct pe încheietura dvs. AirPods vă ajută să creați un spațiu personal de muzică în orice mediu. Sau, dimpotrivă – să vă izolați de sunetele din jur cu ajutorul anulării active a zgomotului.

CITIȚI MAI MULTE:

O oportunitate pentru liber-profesioniști și nu numai: Este MacBook Air de 15 inci potrivit pentru lucru?

MacBook Air pe M2 sau M3? Analizăm modelele celui mai bun laptop

Review MacBook Air M3: merită să faceți upgrade-ul?

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *