Un coșmar pentru orice posesor de iPhone: să verifice buzunarul sau rucsacul și să își dea seama că telefonul nu mai este acolo. Și dacă sunați la numărul propriu, este posibil să constatați că telefonul este oprit – cel mai probabil, dispozitivul este închis.

Ce să faceți dacă nu este doar un vis și ați pierdut cu adevărat smartphone-ul? Cum să blocați un iPhone dacă a fost furat? Fără panică: pentru astfel de situații, Apple a dezvoltat un plan de acțiune.

Găsire iPhone

Cum să configurați iPhone-ul în prealabil în cazul pierderii sau furtului?

Să începem de la început. Dacă mai dețineți încă un iPad sau un Mac, este suficient să activați funcția “Găsire iPhone” pe smartphone în aplicația “Găsire”. Dar dacă folosiți doar iPhone-ul, va trebui să faceți câteva ajustări în setări.

Problema este că accesul la iCloud este protejat prin autentificare cu doi factori. Acest lucru înseamnă că la Apple ID-ul dvs. trebuie să fie asociat cu un alt dispozitiv Apple, de pe care veți primi un cod de confirmare. Acesta poate fi primit și prin SMS, dar este trimis pe iPhone-ul furat. Aici intervine problema. Prin urmare, este crucial să adăugați în prealabil “Contact de recuperare” la Apple ID-ul dvs. Pentru a face acest lucru, mergeți la “Configurări” > “Apple ID'”> “Autentificare și securitate” > “Recuperare cont” și apăsați pe “Adăugare contact recuperare”.

Cum să găsiți un iPhone folosind alt iPhone?

Să trecem peste sfaturile banale, precum “căutați în toată casa” sau “suna-ți propriul număr”. Dacă iPhone-ul vostru nu este în apropiere, găsiți un alt dispozitiv cu acces la internet – iPhone-ul unui prieten, un Mac sau chiar un dispozitiv cu Android sau Windows.

  • Accesați link-ul pentru a vă autentifica în iCloud și utilizați funcția “Găsire iPhone”. După autentificare, pe hartă vor apărea toate dispozitivele conectate la același Apple ID. Lângă ele, va fi indicat ultimul moment de utilizare a dispozitivului.
  • Va trebui doar să vă deplasați în locul presupus și să apăsați pe butonul “Redați un sunet”. Dacă iPhone-ul vostru este acolo, îl veți găsi după sunet.
  • Dacă iPhone-ul vostru nu apare în lista dispozitivelor, înseamnă că funcția “Găsire” nu a fost activată pe el. Nu veți putea să-l urmăriți prin serviciile Apple, dar puteți proteja totuși datele voastre – de exemplu, schimbând parola la Apple ID-ul vostru.

Găsire iPhone

Ce să faceți dacă ați pierdut iPhone-ul?

  • Pe pagina de căutare a dispozitivelor, marcați smartphone-ul ca pierdut. Astfel, îl veți bloca de la distanță cu ajutorul unui nou cod de acces. Acest lucru vă va ajuta să vă protejați datele și va dezactiva Apple Pay pe iPhone.
  • Adăugați un mesaj cu informațiile voastre de contact pentru cel care găsește gadgetul dvs. Acest mesaj va fi afișat pe ecranul blocat al iPhone-ului.
  • Dacă este absolut necesar, ștergeți toate datele de pe smartphone de la distanță.
  • Contactați operatorul pentru a bloca cartela SIM și luați legătura cu organele de drept pentru a raporta pierderea.

Găsire iPhone

Important: Dacă funcția “Găsire” a fost activată pe iPhone-ul pierdut, atunci blocarea activării este automat activată. Aceasta dificultează utilizarea sau vânzarea smartphone-ului, deoarece nu permite activarea repetată a dispozitivului fără introducerea parolei dvs.

Practic, dacă un infractor decide să își lase sau să fure un iPhone, totuși nu va putea să-l utilizeze. Pe ecran va apărea un mesaj că dispozitivul aparține altui proprietar. Deblocarea sau asocierea acestuia cu un nou Apple ID fără introducerea parolei este extrem de problematică. În plus, există șansa ca autoritățile să caute iPhone-ul.

Cum găsiți un iPhone după numărul de serie sau IMEI?

Teoretic, puteți urmări un smartphone după IMEI. Este un număr unic atribuit de producător la producere și este transmis automat operatorului mobil la conectarea la rețea. Cu alte cuvinte, atâta timp cât iPhone-ul este conectat, operatorul poate vedea informații despre ultima sa locație. Dar, de obicei, abonaților nu li se furnizează astfel de informații, chiar dacă ei dovedesc că smartphone-ul urmărit este de fapt proprietatea lor.

Prin urmare, pentru a găsi un iPhone după IMEI, trebuie să contactați autoritățile. Doar acestea pot face o cerere pentru urmărirea operatorului de telefonie mobilă.

Cum găsiți un iPhone dacă este oprit?

Chiar și dacă smartphone-ul s-a descărcat, acesta poate transmite date despre locația sa pentru câteva ore. În iOS, există un mecanism numit Power Reserve, care “rezervă” o cantitate minimă de energie pentru menținerea funcționării funcțiilor importante, cum ar fi “Găsire”. Prin urmare, în termen de 5 ore după descărcarea completă a bateriei, veți putea găsi iPhone-ul pe “urme calde”. După expirarea acestui timp, locația nu va mai fi actualizată.

Situația este diferită dacă smartphone-ul dvs. a fost oprit manual. În acest caz, Power Reserve nu va funcționa. Cu toate acestea, încă puteți reda un sunet, să ștergeți datele sau să blocați dispozitivul de la distanță. iPhone-ul va executa comanda imediat ce este pornit.

Dacă iPhone-ul este offline și nu poate fi urmărit, activați opțiunea ‘Primiți o notificare la găsire’. În acest fel, veți primi o notificare imediat ce este pornit.

Găsire iPhone

Aceste instrucțiuni sunt, de asemenea, potrivite dacă doriți să găsiți un iPad care este oprit.

Doriți să aflați mai multe despre cum să utilizați toate funcțiile iPhone-ului, iPad-ului sau Mac-ului dvs.? Veniți la iSpace. Experții noștri vă vor oferi o instruire personalizată pentru voi sau pentru cei dragi ai dvs., în care vă vor explica în detaliu toate posibilitățile.

CITIȚI MAI MULTE:

Un desktop frumos la iPhone: cum să vă creați propriile widget-uri și să schimbați pictogramele în iOS?

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *