A rămâne fără date mobile este o mare problemă pentru majoritatea oamenilor. Iar internetul pe iPhone funcționează prost din diferite motive: setările sistemului, aplicațiile care consumă trafic, condițiile operatorului sau ale tarifului și așa mai departe. În articol discutăm despre unde să căutați problemele și despre modalitățile de a le rezolva.

Metoda nr. 1. Verificăm internetul mobil

Pentru a accelera internetul lent pe iPhone, puteți încerca cea mai evidentă metodă – să reînnoiți conexiunea la internet.

Este simplu de făcut. Pentru început, trebuie să deschideți „Centrul de control”. În funcție de versiunea iOS, se deschide printr-un swipe fie în jos, fie în sus. Apoi puteți proceda în două moduri: apăsați de două ori pe pictograma „Mod avion” sau dezactivați-activați datele mobile.

internetul

Metoda nr. 2. Reporniți telefonul

Uneori, o simplă repornire este suficientă pentru a elimina micile defecțiuni din sistem. Acest proces ajută la optimizarea sistemului și eliberează memoria operativă.

Metoda nr. 3. Verificați tariful și soldul

Dacă banii și/sau traficul s-au terminat, atunci internetul, desigur, nu va funcționa.

Metoda nr. 4. Verificați cartela SIM și condițiile operatorului

Dacă cartela SIM este defectă, internetul pe iPhone va merge lent. Pentru a verifica dacă problema este la cartelă, introduceți în dispozitiv o altă cartelă. Dacă semnalul a devenit stabil, atunci este mai bine să vă adresați furnizorului.

În plus, internetul mobil prost pe iPhone poate fi explicat printr-o defecțiune în sistemul operatorului. Puteți verifica acest lucru sunând la serviciul de suport al furnizorului dvs.

Metoda nr. 5. Rețea rapidă

În zonele cu semnal LTE slab, iPhone-ul poate comuta automat pe 3G, iar viteza acestuia este mult mai mică. Pentru a verifica ce canal este utilizat, trebuie să mergeți la „Configurări”. Găsiți meniul „Conexiune celulară”. În secțiunea „SIM-uri” apăsați pe „Principal”, iar apoi pe „Voce și date”. În această listă, selectați LTE.

Metoda nr. 6. 3G în afara orașului

Situația este diametral opusă celei anterioare. Când sunteți în afara orașului, conexiunea poate fi mai bună prin 3G. De ce se întâmplă asta? Toate telefoanele din apropiere se vor conecta la o singură stație LTE. Indicatorul de semnal va fi la un nivel ridicat, dar viteza internetului va fi scăzută. Puteți comuta pe 3G prin același proces descris mai sus. Dar nu uitați să resetați setările la întoarcerea în oraș.

Metoda nr. 7. Totul ține de VPN

VPN-ul poate fi cauza internetului slab pe iPhone. Dezactivați această opțiune în setările smartphone-ului sau în aplicația pentru utilizarea tehnologiei.

internetul

Metoda nr. 8. Programele de fundal

Traficul este distribuit între toate programele deschise, chiar dacă unele dintre ele funcționează în fundal. Cum puteți accelera internetul pe iPhone? Închideți fiecare aplicație. Le puteți vizualiza făcând un swipe în sus de la marginea de jos a ecranului. În lista care apare, vor fi afișate toate aplicațiile active. Faceți un swipe în sus pe fiecare pentru a le închide și pentru a accelera internetul.

Metoda nr. 9. Modul „Economisire date”

Din cauza limitării traficului pentru programele de fundal, internetul pe iPhone va funcționa prost. Pentru a remedia acest lucru, în setări, găsiți secțiunea „Rețea celulară”. Găsiți linia cu SIM-ul dorit și dezactivați cursorul opțiunii „Economisire date”.

Metoda nr. 10. Modul hotspot

Dacă telefonul distribuie trafic, acesta poate fi consumat de dispozitivele anterior împerecheate, gadgeturile și dispozitivele cu același Apple ID și de dispozitivele din „Partajare familială”. Dacă nu folosiți traficul pe alte dispozitive, este mai bine să dezactivați modul hotspot.

Puteți face acest lucru în „Configurări” sau în „Centrul de control”.

internetul

Metoda nr. 11. Viteză redusă din cauza actualizărilor

Internetul mobil poate funcționa prost pe iPhone din cauza actualizărilor automate sau a descărcărilor de aplicații în fundal.

Puteți configura telefonul astfel încât descărcările să aibă loc doar prin Wi-Fi. Pentru a face acest lucru, în setări, selectați meniul „General”, apoi „Reîmprospătare în fundal”. În partea de sus a paginii, apăsați pe Wi-Fi.

Puteți dezactiva această opțiune în meniul de setări. Acolo trebuie să selectați App Store și să dezactivați cursorul “Descărcări automate”.

internetul

Metoda nr. 12. Resetarea setărilor de rețea

De ce funcționează prost internetul pe iPhone? Problema poate fi cauzată de memoria cache plină. Dacă resetați setările de rețea, cache-ul va fi complet curățat, dar va trebui să vă reconectați la rețelele Wi-Fi de la zero.

Pentru aceasta, deschideți secțiunea „General” în „Configurări”. În acest meniu, găsiți și activați „Transfer sau resetare iPhone”. Acum, calitatea conexiunii ar trebui să se îmbunătățească considerabil.

Ce să faceți dacă internetul mobil nu funcționează pe iPhone, chiar dacă ați încercat toate metodele noastre?

Poate că problema este semnalul slab. Acest lucru nu este rar în afara orașului sau în clădiri cu pereți foarte groși. Într-o astfel de situație, ar trebui să schimbați condițiile: ieșiți afară sau urcați mai sus. Dacă nu există obstacole vizibile în calea undelor radio, încercați să scoateți husa.

internetul

Metodă garantată pentru a accelera internetul pe iPhone

Ați verificat toate opțiunile noastre, dar iPhone-ul încă are probleme cu internetul mobil? Cel mai rău scenariu este ca modemul iPhone-ului să fie defect: în acest caz, nu se poate rezolva fără reparație. Dar există și o veste bună: îl puteți repara într-un Service Centru autorizat iSpace. În orice caz, veniți la noi: vom identifica cauza problemei și vom oferi o soluție. În același timp, puteți să vă familiarizați cu noile produse Apple: dispozitivele sunt expuse deschis.

CITIȚI MAI MULT:

Cum se pot ascunde fotografiile de pe iPhone?

Cum să vizualizați fotografii, videoclipuri în iCloud și cum să le ștergeți?

Cum setați o parolă pentru fotografii în iOS?

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *