iPhone 13 Pro și Pro Max vor face istorie. Acestea sunt printre primele smartphone-uri din lume cu o capacitate de stocare atât de mare: până la 1 TB. Credeți că este mult? Depinde. iPhone 13 Pro vă permite să realizați fotografii în format Apple ProRaw și videoclipuri în Apple ProRes. Aceste fișiere stochează multe informații și cântăresc foarte mult.

iPhone 13 Pro și Pro Max

Sunt diferite camerele din iPhone 13 Pro și 13 Pro Max? 

Dacă sunteți în căutarea unui smartphone cu o cameră foto bună, nu este nevoie să alegeți între iPhone 13 Pro și Pro Max. Ambele modele au același senzor, obiectiv, sistem de stabilizare și set de funcții. Așadar, ar trebui să alegeți dispozitivul care se simte mai confortabil în mână: iPhone 13 Pro (diagonală de 6,1″) sau iPhone 13 Pro Max (diagonală de 6,7″).

De ce se vorbește atât de mult despre ProRes? 

iPhone 13 Pro și 13 Pro Max sunt singurele smartphone-uri de la Apple care pot înregistra video în ProRes. Este un format popular în înregistrările video profesionale, care păstrează înregistrările la o calitate excelentă. Cu păstrarea maximă a detaliilor și a intervalului dinamic. Astfel de înregistrări sunt ideale pentru editarea ulterioară a videoclipurilor de calitate cinematografică.

Deoarece datele din ProRes sunt ușor comprimate, nu necesită aproape nicio resursă a dispozitivului pentru decompresie. Acest lucru accelerează procesul de postprocesare și îl face mai fluid. Acest lucru este vizibil mai ales atunci când se lucrează cu mai multe fluxuri simultan.

Puteți edita un clip filmat în format ProRes în aplicațiile Photo sau iMovie pentru iPhone. De asemenea, puteți utiliza editoare video pentru iPad, iPhone și computere Mac care acceptă acest format.

iPhone 13 Pro și Pro Max

De ce este formatul ProRes de la Apple atât de lacom?  

Scopul ProRes este de a salva fiecare cadru al clipului la calitatea la care a fost capturat de cameră. Nu economisește niciun fel de spațiu. Și cu cât un fișier conține mai multe informații despre culori și detalii, cu atât devine mai greu.

Dimensiunea videoclipului ProRes poate depăși de câteva zeci de ori dimensiunea fișierelor HEVC. De exemplu, la o rezoluție de 1080p și 60 fps, un minut de video ProRes pe 10 biți necesită 3,1 GB. Un minut pe 8 biți necesită 2,7 GB. Și asta doar pentru un minut! Iată de ce s-ar putea să rămâneți fără spațiu liber mai repede decât vă așteptați.

Cât spațiu de stocare ar trebui să aleg pentru iPhone 13 Pro/Pro Max? 

Dacă ești videograf, blogger sau pur și simplu faci fotografii și înregistrări video în fiecare zi, alege modelele de 512 GB sau 1 TB. Acestea vă vor permite să vă procesați și să vă editați filmările direct pe telefon. Și nu va trebui să vă faceți griji cu privire la locul în care să transferați totul, deoarece memoria telefonului dvs. se epuizează rapid. Versiunea de 1 TB este concepută pentru cei care filmează multe clipuri video ProRes la calitate maximă.

Notă: nu vei putea filma clipuri video ProRes 4K pe un iPhone 13 Pro de bază cu 128 GB de stocare. Pur și simplu nu vei avea suficient spațiu, motiv pentru care Apple a limitat preventiv capacitățile acestor smartphone-uri. Versiunile de 128 GB pot înregistra videoclipuri 1080p la 30 fps.

Așadar, modelul de pornire pentru a filma la cea mai bună calitate (4K și 30 fps) este iPhone 13 Pro/Pro Max de 256 GB. Asta nu este mult sau chiar mediu – este doar minimul necesar. Și, pe lângă videoclipurile grele, veți avea probabil nevoie de spațiu pentru fișierele de sistem, fotografii, jocuri, prezentări de lucru și alte conținuturi de zi cu zi.

Așa că se pare că modelul de 512 GB este “mijlocul de aur” pentru cei care filmează video la nivel profesionist sau cel puțin amator. Iar pentru cei care își pot permite maximul, există o versiune de 1 TB.

iPhone 13 Pro și Pro Max

Unde se poate cumpăra?

Achiziționați iPhone 13 Pro și 13 Pro Max cu garanție oficială la iSpace. Avem o gamă completă de smartphone-uri de 128 GB, 256 GB, 512 GB și 1 TB. Disponibil în culorile actuale verde și albastru.

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *