Doriți să vedeți fotografii, clipuri video sau filmele voastre preferate de pe iPhone pe un ecran mare? Este ușor. Tot ce trebuie să faceți este să sincronizați dispozitivele. Și nu contează ce marcă are televizorul dvs.: Samsung, Philips, LG, Sony sau altul. Compania Apple face totul pentru a-și extinde capacitățile tehnice, “prietenind” dispozitivele sale cu cele ale altor mărci. În acest articol vom împărtăși patru modalități simple de a conecta iPhone-ul la televizor: unul “inteligent” și unul mai obișnuit.

Ce este necesar pentru asta?

Oricine poate conecta telefonul la televizor dacă are un “Smart” TV cu funcția AirPlay sau o versiune îmbunătățită AirPlay 2. Televizoarele fabricate înainte de 2011, din păcate, nu au această capacitate. Cu toate acestea, nu vă descurajați. Vom împărtăși modalități de a asigura sincronizarea cu orice tehnică, chiar și cu cea mai “în vârstă”.

Dacă nu sunteți sigur dacă aveți AirPlay sau nu, verificați setările. Găsirea opțiunii va fi foarte intuitivă.

iPhone-ul la televizor

№1. Cum să conectați iPhone-ul la televizor prin AirPlay

Dacă televizorul are funcția AirPlay, totul este mult simplificat. Aveți nevoie de un minim: ambele dispozitive trebuie să fie conectate la aceeași rețea Wi-Fi. Apoi trebuie să accesați “Centrul de control” de pe smartphone, glisând în jos din colțul superior al ecranului și găsind dublul dreptunghi, care deschide lista cu tehnologia care poate fi sincronizată.

Nu vă îngrijorați dacă dispozitivul nu este detectat. Este posibil ca televizorul să fie pur și simplu oprit sau să fie deconectat de la rețea. Verificați conexiunea și apoi selectați televizorul dvs. și introduceți codul pentru a sincroniza dispozitivele. După aceea, puteți deschide pe ecranul mare orice conținut de pe smartphone și să vă bucurați de vizionare.

Important. Introducem codul doar o dată, pentru a stabili conexiunea. Data viitoare nu va mai fi necesar.

№2. Cum să transmiteți conținut de pe iPhone la televizor prin intermediul Apple TV

Al doilea mod necesită o priză Apple TV. O condiție obligatorie este ca dispozitivele să fie în aceeași rețea Wi-Fi. Apoi totul ar trebui să fie cât se poate de simplu: trebuie doar să selectați conținutul și să faceți clic pe AirPlay: un dreptunghi cu o săgeată îndreptată în sus. După aceea, începe transmisia.

Poate vă va interesa să știți că AirPlay se conectează perfect și la televizoarele cu Android TV.

iPhone-ul la televizor

Mentiune importantă: Puteți viziona fotografii și videoclipuri direct din galerie, trebuie doar să căutați butonul AirPlay. Pentru aceasta, apăsaț pe „Partajare” (pătrat cu săgeată îndreptată în sus), apoi pe AirPlay. După aceea, veți vedea o listă cu dispozitive, printre care ar trebui să fie și modelul dvs. de televizor.

Cum să automatizați procesul de sincronizare a dispozitivelor

Nu doriți să faceți sincronizarea de fiecare dată, așa că puteți automatiza procesul de conectare. Această opțiune este ideală pentru cei care frecvent vizualizează conținutul de pe telefon pe ecranul mare sau chiar lucrează în acest mod.

Pentru a înțelege cum să conectați iPhone-ul la televizor, fiecare poate. Urmați acești pași: „Configurări” > „General” > „AirPlay și Handoff” > „AirPlay automat”. Apoi alegeți una dintre cele trei opțiuni oferite:

  • „Niciodată”. Selectând această opțiune, renunțați la sincronizarea automată a dispozitivelor. Dacă va fi necesar să o reactivați, va trebui să faceți totul manual.
  • „Solicitare”. Când dispozitivele sunt în apropiere, smartphone-ul va propune conectarea la televizor prin AirPlay. Poți ignora propunerea, respinge sau accepta.
  • „Automat”. Sincronizarea va fi stabilită de fiecare dată când este posibil, automat.

iPhone-ul la televizor

Cum să conectați smartphone-ul la un SMART TV fără AirPlay? În acest caz, există o soluție specială: aplicațiile iMediaShare și TV Assist, disponibile pentru descărcare din AppStore. După lansare, trebuie doar să selectați conținutul pentru redare pe ecran și să apăsați pe pictograma din colțul din dreapta sus. Astfel, veți putea alege dispozitivul cu care să se realizeze sincronizarea.

№3. Conectarea telefonului la televizor cu ajutorul unui cablu

Cel mai simplu mod de sincronizare este cu un cablu clasic. Este potrivit pentru cei care nu au un televizor “smart” sau o boxă. Totuși, trebuie să alegeți cu atenție cablul, deoarece iPhone-urile din diferite generații necesită cabluri diferite.

De exemplu, cablul Lightning – HDMI este potrivit pentru posesorii de iPhone-uri de la seria 5 la 14: iPhone 5 (5c și 5S), iPhone 6 (6 Plus/6S/6S Plus), iPhone SE, iPhone 7 și 7 Plus, iPhone 8/8 Plus, iPhone X (XS/XS Max/XR), iPhone 11 (11 Pro/11 Pro Max), iPhone SE 2020, iPhone 12 (12 Mini/12 Pro/12 Pro Max), iPhone 13 (13 Pro/13 Pro Max/Mini), iPhone 14 (14 Plus/14 Pro/14 Pro Max).

iPhone-ul la televizor

Cablu HDMI – Type-C este potrivit pentru cele mai noi dispozitive: iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max.

Când ați găsit și achiziționat cablul, trebuie să înțelegeți în ce port să-l conectați. Puteți găsi sfaturi în setările televizorului sau căutați pe internet. Dacă cablul este conectat corect, ecranul iPhone-ului va fi afișat imediat pe televizor.

Există un detaliu important legat de cablul de conectare. Dacă accesoriul nu este original și de calitate scăzută, sincronizarea poate să nu funcționeze sau să nu se realizeze deloc. Televizorul pur și simplu nu va vedea telefonul inteligent, iar dacă îl vede, va fi doar ca un dispozitiv de stocare. Și totuși, duplicarea ecranului tot nu va funcționa. De aceea, vă recomandăm să nu economisiți la cablu, dacă ați decis să-l utilizați pentru conectare, și să cumpărați imediat un produs de calitate.

№4. Cum să conectați iPhone-ul la televizor prin Bluetooth

Bluetooth-ul este un mod special de sincronizare, și iată de ce. În primul rând, această transmitere a semnalului vă permite să obțineți un sunet de calitate și puternic, astfel că este potrivit pentru melomani în căutarea unui sunet luxos. Alegeți acest mod dacă televizorul este conectat la un sistem acustic profesional, merită.

Dar, în al doilea rând, capacitățile acestei sincronizări sunt limitate. Interfața permite transmiterea sunetului, dar nu a fotografiilor sau videoclipurilor.

Ce trebuie să faceți? Găsiți în setările smartphone-ului și ale televizorului Bluetooth, activați-l pe ambele dispozitive. Apoi, pe ecranul iPhone-ului, va apărea o listă de dispozitive pentru sincronizare, printre care se va afla și televizorul. Sistemul vă va propune să creați o pereche, iar după finalizarea procesului veți putea aprecia calitatea înaltă a transmisiei audio.

iPhone-ul la televizor

Aveți un iPhone, dar nu aveți televizor? Recomandăm un SMART TV cu funcția AirPlay sau AirPlay 2, care se conectează rapid și precis la dispozitivele Apple, vă ajută să vă extindeți posibilitățile smartphone-ului și să vă bucurați de conținutul afișat pe un ecran mare.

Nu ați reușit să înțelegeți cum să conectați iPhone-ul la un televizor Samsung, Philips, LG sau alt brand? Veniți la iSpace pentru a exersa împreună cu noi.

CITIȚI MAI MULTE:

MacBook sau iPad: care dispozitiv este mai bun pentru lucru și divertisment?

Găsire și partajare. Căutăm parola de la Wi-Fi pe iPhone și MacBook

De ce este atât de utilă repornirea dispozitivelor Apple și cum să o faceți?

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *