Uneori antrenamentele devin plictisitoare, motivația scade și odată cu ea și rezultatele. Pentru aceste momente, Apple Watch are o soluție specială numită “Activitate“. Cu ajutorul acestei aplicații puteți organiza un adevărat maraton de 7 zile și să vă implicați la maximum prietenii, colegii și cunoscuții. La final va deveni clar cine este cel mai sportiv și demn de premiu. Vreți să încercați?

Invitați prietenii să împărtășească realizările

Dacă pentru maraton nu sunteți încă pregătit, dar doriți să vă schimbați viața deja acum, aveți nevoie doar de un lucru – motivație. Și aici vă vor ajuta ceasurile inteligente. Organizați schimbul de realizări sportive cu prietenii sau colegii care folosesc și ei aplicația “Activitate” pe Apple Watch. Succesele altora sunt o sursă excelentă de stimulare, testat!

Pentru a schimba realizările, trebuie să:

  • Deschideți aplicația “Activitate” și găsiți opțiunea “Invită un prieten” (pictograma cu două figuri umane).
  • Rotiți Digital Crown și alegeți candidatul.
  • Apăsați pe contact și așteptați acordul celeilalte părți.

Acum puteți urmări succesele unul altuia și primi o doză gratuită, dar eficientă de motivație.

Apple Watch

Un avantaj al aplicației este că acest schimb poate fi organizat între 40 de prieteni, colegi sau membrii ai familiei. Doar voi veți primi un premiu Apple Watch sau veți completa toate inelele, iar toți cei care s-au abonat vor afla despre asta.

“Inelele puterii” de la Apple Watch

Apple Watch monitorizează cu atenție parametrii de sănătate ai proprietarului său, calculează caloriile arse, evaluează calitatea antrenamentelor și afișează toate informațiile despre activitate sub forma a trei inele de culori diferite.

Inelul roșu: “Mișcare”

După gradul său de umplere, puteți înțelege câte calorii au fost consumate într-o zi. Dar nu toate caloriile sunt calculate, ci doar cele consumate în mișcare. De exemplu, atunci când faceți curățenie în apartament, mergeți să luați copilul de la școală, plimbați câinele sau faceți exerciții.

În ceea ce privește norma zilnică de ardere a caloriilor, aceasta este stabilită la prima pornire a ceasului. Cu toate acestea, dacă vedeți că depășiți ușor obiectivul zilnic, puteți să îl modificați în orice moment. Acest lucru se face în aplicația de pe Apple Watch.

Apple Watch

Cum să schimbați mișcarea pe Apple Watch? Totul este destul de simplu și accesibil pentru oricine:

  • Accesați aplicația “Activitate”, găsiți butonul cu imaginea unei piste audio (linii verticale de diferite înălțimi).
  • Derulați în jos până la opțiunea “Modificare obiective”.
  • Alegeți “+” sau “-“, stabiliți un nou plan, apăsați “Înainte” și “Ok”.

Inelul verde: “Exerciții”

Una este activitatea zilnică și cu totul altceva sunt antrenamentele reale. Prin urmare, pentru a le lua în considerare a fost creat un inel separat. Se iau în considerare diferite tipuri de exerciții fizice: de la mers pe jos și alergare pe bandă la mersul cu bicicleta și înotul. Cât timp este necesar pentru a umple inelul? Doar jumătate de oră de antrenamente active. Acesta este timpul necesar unei persoane obișnuite pentru a-și menține sănătatea la un nivel bun.

Inelul albastru: “Încălzire”

Stilul de viață sedentar este unul dintre principalii dușmani ai oamenilor în prezent. Lucrăm pe scaun în fața calculatorului, facem cumpărături fără a ieși din casă, comunicăm întinși în pat și așa mai departe. De aceea, Apple Watch vor fi foarte utile: acestea nu numai că te motivează să te miști mai mult, să faci exerciții, dar și în general să stai mai puțin pe loc. Pentru a închide inelul, trebuie să te ridici de la birou sau de pe canapea de 12 ori pe zi și să te miști timp de un minut.

Configurarea activității pe Apple Watch presupune că puteți seta un reminder pentru a vă aminti să vă ridicați și să faceți o plimbare. Când rămâneți prea mult pe loc, ceasurile vor începe să vibreze ușor, amintindu-vă că trebuie să faceți mișcare.

Apple Watch

Pentru a activa funcția “Memento pentru mișcare” în aplicația “Activitate” pe Apple Watch, accesați setările ceasului, selectați aplicația și ajustați trimiterea mesajelor.

Important. În aplicație puteți indica că sunteți în mișcare pe un scaun cu rotile. În acest caz, numele inelului albastru va deveni “În mișcare”, iar orice activitate va fi numărată.

Puteți evalua propriile realizări imediat. Este suficient să mergeți de pe ecranul principal al ceasului în aplicația “Activitate” și să derulați rotița Digital Crown în jos. Acolo veți găsi rezumate: numărul de pași sau kilometri parcurși, numărul de etaje urcate și altele. Și pentru că toate datele despre activitate sunt sincronizate, puteți face același lucru și cu iPhone-ul.

Dacă vă mișcați mai mult decât este necesar, inelele vor fi umplute cu culoare până la al doilea cerc. Desigur, dacă nivelul de activitate de bază nu este suficient, setați obiective mai ambițioase. Despre cum să schimbați obiectivul pe Apple Watch am discutat deja mai sus.

Cum să aflați cât de activi sunt prietenii voștri?

Totul este simplu: trimiteți o cerere de schimb de date, iar prietenul dvs. o confirmă. În acest caz, fiecare dintre voi va putea verifica statisticile celuilalt în orice moment al zilei.

Pentru aceasta, este suficient să accesați aplicația, să mergeți la lista de prieteni (pictograma cu două persoane) și să găsiți contactul potrivit în listă. Apoi, trebuie doar să apăsați pe nume – și veți primi statisticile zilnice pentru cele trei tipuri de activitate.

Provocarea prietenului. Cine este mai rapid, mai înalt, mai puternic?

Nu s-a inventat încă nimic mai bun pentru creșterea motivației în sport decât o competiție sănătoasă. Apple Watch vă permite să organizați competiții la distanță. Acestea sunt planificate pentru șapte zile complete, în timpul cărora fiecare participant va primi puncte pentru realizările sale: până la 600 pe zi și până la 4200 pe săptămână. Cel care adună cele mai multe puncte în 7 zile va deveni câștigătorul și va primi o recompensă.

Pentru a vă stimula motivația în timpul maratonului, aplicația vă va informa regulat despre progresele concurentului și vă va trimite sfaturi încurajatoare.

Apple Watch

Organizarea unei competiții la distanță este extrem de simplă:

  • În aplicația “Activitate”, accesați secțiunea de contacte (pictograma cu două persoane) și găsiți prietenul/prietenii.
  • Derulați rotița Digital Crown în jos, apăsați “Începeți” și trimiteți invitația: “Invită (numele prietenului)”.
  • Așteptați răspunsul.

Ce îl așteaptă pe câștigător?

Recompensele virtuale Apple Watch vor fi o excelentă motivație pentru antrenamentele zilnice. Fiecare record personal sau victorie în competiție va fi însoțit de insigne memorabile.

Cum să aflați și să arătați premiile? Pe ecranul principal al aplicației “Activitate” există o pictogramă în formă de hexagon cu o panglică, care vă permite să accesați categoria premiilor. De exemplu, în “Provocările lunare”. Apăsați pe orice pictogramă și veți afla condițiile pentru obținerea acesteia. Acolo veți găsi și lista premiilor deja câștigate.

Renunțarea la partajarea cu ceilalți

Dacă nu mai doriți să împărtășiți realizările, puteți renunța ușor la partajarea cu un prieten. Din nou, găsiți secțiunea de contacte în aplicația “Activitate”. Selectați contactul dorit, derulați rotița în jos și puteți face următoarele:

  • “Dezactivare notificări”. Ceasurile dumneavoastră nu vor mai informa prietenul despre statistica dvs., rezultatele.
  • “Ascunde activitatea mea”. Prietenul nu va putea accesa statisticile dvs., să vadă rezultatele antrenamentelor.
  • “Ștergeți prietenul”. Contactul va fi eliminat din lista conturilor legate.

Apple Watch

Antrenamentele pot deveni mai interesante dacă le organizați sub forma unor competiții. Motivația crește atât pentru voi, cât și pentru prietenii voștri. Folosiți Apple Watch pentru a vă măsura activitatea cu colegii, cei dragi, urmăriți realizările lor și demonstrați-vă abilitățile.

Dacă nu știți cum să vă stabiliți obiectivul de antrenament pe Apple Watch, vă invităm la iSpace. Vă vom arăta cum să faceți acest lucru. Și dacă sunteți în căutarea unor ceasuri inteligente – vă vom ajuta să alegeți modelul optim pentru dumneavoastră. Toate noutățile sunt expuse într-un mod deschis la noi, astfel încât să puteți alege imediat dimensiunea ecranului și să vă potriviți cu un cureaș elegant.

CITIȚI MAI MULTE:

Apple a prezentat Apple Watch Series 9 și Apple Watch Ultra 2 cu noua funcție Double Tap

Apple Watch deteriorat: Ar trebui reparat sau cumpărat unul nou?

Apple Watch: 5 funcționalități importante pentru studenți

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *