Pentru un student sau elev, computerul este asistentul numărul 1 în învățare și nu doar atât. Editarea fotografiilor, crearea de modele 3D, montajul videoclipurilor, lucrul cu sunetul, pregătirea referatelor și prezentărilor – toate acestea sunt părți ale procesului educațional pe care un computer de casă trebuie să le poată gestiona. De exemplu, Apple Mac mini sau iMac sunt alegeri excelente pentru sarcini de studiu și profesionale. Așadar, să analizăm cui i se potrivește fiecare PC și ce poate face această tehnologie.

Monobloc sau dispozitiv ultra-compact

iMac este un monobloc de la Apple, care reprezintă un computer personal complet, cu monitor și unitate centrală într-o singură carcasă. Include un mouse/trackpad și o tastatură. E simplu: despachetați, conectați la priză și începeți să lucrați.

Mac mini este un dispozitiv foarte compact, fără monitor, mouse/trackpad și tastatură. Ecranul și perifericele le puteți alege dvs., în funcție de buget și preferințe. Sau puteți folosi ce aveți deja.

Ambele dispozitive sunt echipate cu chipseturi de înaltă performanță Apple Silicon (SoC), suportă conexiune Wi-Fi 6E extrem de rapidă și conexiune prin cablu de mare viteză. Cu aceste computere, veți uita de internetul lent.

iMac — „totul-în-unul”

Monoblocul este o tehnică pentru orice tip de sarcină: de la editarea textelor la crearea de modele 3D, comunicarea online, vizionarea de filme etc. iMac 24″ M3, în ciuda ecranului mare, nu necesită un birou de lucru voluminos. Grosimea carcasei este de doar 11,5 mm. Mai mult, partea din spate a carcasei este și ea colorată și estetică – nu este obligatoriu să plasați computerul lângă perete, cum se făcea înainte. Monitorul mare permite să lucrați simultan în mai multe ferestre – să retușați fotografii, să faceți corecturi la lucrarea de curs și, în același timp, să vizionați serialul preferat.

Mac mini

Nu trebuie să vă faceți griji pentru calitatea imaginii, aceasta va fi la cel mai înalt nivel. Monoblocul este echipat cu un display Retina 4.5K:

  • luminozitate – 500 niți;
  • gamă de culori – P3;
  • rezoluție – 4480×2520 pixeli.

Imaginile sunt vibrante și își păstrează contrastul chiar și în lumina puternică a soarelui. Textul este perceput ca și cum l-ați citi pe hârtie. Datorită opțiunii True Tone, temperatura de culoare a ecranului se adaptează automat la orice iluminat – chiar dacă vă pregătiți pentru examene noaptea, ochii dvs. nu vor obosi din cauza luminii albe. De altfel, mâinile dvs. vor avea parte de confortul tastaturii Magic Keyboard și al mouse-ului Magic Mouse (dacă nu doriți să folosiți mouse-ul, Magic Trackpad vă va fi de ajutor).

Pentru comunicare prin videoconferințe, participarea la webinarii sau cursuri online, iMac-ul este echipat cu o cameră web FaceTime HD cu rezoluție de 1080p. De asemenea, monoblocul este dotat cu trei microfoane de calitate studio, cu funcție de anulare a zgomotului de fundal, și șase difuzoare cu opțiune de reducere a zgomotului. Discuțiile vecinilor și alte sunete din fundal nu vor afecta comunicarea cu cei dragi și lecțiile online.

La monobloc puteți conecta și dispozitive externe. Pentru aceasta, configurația de bază include două porturi USB, iar configurația extinsă – patru. Dacă este necesar, puteți conecta și o unitate CD/DVD.

Cui i s-ar potrivi monoblocul

iMac este o achiziție excelentă pentru studenții care au ales să studieze domenii precum tehnologia informației, design, arhitectură, montaj video, animație. De asemenea, PC-ul va fi apreciat și de cei care compun muzică sau scriu bloguri. iMac folosește unul dintre cele mai avansate cipuri de la Apple – M3, care poate face față chiar și celor mai solicitante sarcini.

Mac mini

În plus, iMac M3 suportă ray tracing accelerat hardware, ceea ce permite obținerea unui nivel maxim de realism în redarea umbrelor și a luminii în jocuri. De asemenea, PC-ul oferă suport pentru decodarea hardware a codec-ului AV1. Aceste opțiuni vor fi cu siguranță apreciate de studenții pasionați de jocuri pe calculator, de mediacontent sau de cei care învață să le creeze.

Mac mini — portabilitate la superlativ

De fapt, Mac mini este o platformă portabilă și elegantă, la care trebuie să conectați un monitor și periferice. Totuși, acest lucru nu poate fi considerat un dezavantaj, deoarece aveți libertatea de a alege orice dispozitiv pe gustul dvs. sau de a conecta gadgeturile/de dispozitivele pe care le aveți deja prin porturi USB sau Bluetooth. Există mulți oameni care preferă să își asambleze singuri computerele – și acest dispozitiv este pentru ei.

Mac mini este echipat cu două porturi Thunderbolt 4 (patru pentru modelul cu M2 Pro), două porturi USB-A și o interfață HDMI multicanal. Acest lucru înseamnă că puteți conecta simultan un ecran, un televizor, un videoproiector și alte dispozitive. Dacă lucrați în domeniul designului sau la un proiect colaborativ, Mac mini vă permite să utilizați două monitoare simultan, iar cu versiunea Pro — trei.

Mac mini

Platforma are un singur difuzor, dar sunetul său este puternic și clar. Dacă doriți un sunet mai profund, este suficient să conectați căști de înaltă impedanță prin jack-ul de 3,5 mm.

Cine ar trebui să cumpere Mac mini M2/M2 Pro

Acest computer se descurcă excelent cu sarcinile cotidiene, de studiu și profesionale: editarea textelor, fotografiilor și videoclipurilor, lucrul cu sunetul etc. Datorită portabilității sale, Mac mini este ușor de luat cu dvs. în vacanțe la rude sau pentru cursuri în sala de calculatoare.

Mac mini funcționează pe baza cipului M2, care poate gestiona orice software profesional. Cu versiunea Pro M2, puteți aborda sarcini care necesită resurse considerabile, cum ar fi programarea, montajul video, randarea și altele.

Mac mini este un computer puternic pentru viitorii artiști 3D, designeri, programatori și ingineri.

Ecosistemul inteligent: ce au în comun iMac și Mac mini

În ciuda diferențelor, aceste computere au multe în comun: sistemul de operare macOS performant și modern, o interfață intuitivă, ecosistemul Apple convenabil și o mulțime de opțiuni și aplicații utile pentru învățare.

Iată câteva exemple:

  • Grafio 4 pentru crearea de diagrame atractive pentru referate, notițe, lucrări de curs, lucrări de diplomă;
  • PDFelement pentru procesarea rapidă și conversia fișierelor PDF.
Mac mini
diagrame în Grafio 4

 

  • Spark Mail pentru gestionarea email-urilor;
  • iStudiez Pro Legendary Planner — un planificator util pentru elaborarea orarului de studii și lista sarcinilor importante, precum și pentru gestionarea încărcăturii academice.
agendă în iStudiez Pro Legendary Planner

În PC-uri există încă multe opțiuni încorporate, astfel încât nu va trebui să pierdeți timp căutând aplicații suplimentare. Dacă trebuie să găsiți rapid o notiță, puteți folosi software-ul Spotlight. În plus, modul Split View vă permite să lucrați simultan în mai multe aplicații. Computerele Apple oferă o mulțime de funcționalități pentru o muncă confortabilă.

Mac mini

Ce este mai bine pentru un student

Alegerea rămâne întotdeauna la latitudinea utilizatorului. iMac și Mac mini sunt computere care se potrivesc pentru rezolvarea unor sarcini de diferite complexități: de la lucrul cu aplicații de birou până la crearea de personaje animate. Totuși, iMac oferă mai multe opțiuni pentru cei care se ocupă de grafică profesională, în timp ce Mac mini va atrage iubitorii de flexibilitate și deținătorii de monitoare, tastaturi și periferice de calitate.

Apple oferă o varietate de configurații pentru memorie RAM și stocare. Dacă aveți nevoie de mult spațiu pentru conținut media, software și un sistem de operare avansat pentru programare, montaj video sau crearea de grafică complexă, luați în considerare Mac mini M2 Pro cu SSD de 8 TB și RAM de 16/32 GB. Dacă căutați un computer versatil pentru sarcini variate, de la lucrul cu texte la procesarea sunetului și fotografii, iMac M3 în configurația de bază este o opțiune bună: RAM de la 8 GB, SSD de 256 GB.

Principalul sfat la alegere: dacă aveți sarcini complexe, computerul trebuie să fie la fel de performant.

Alte gadgeturi Apple sunt, de asemenea, utile pentru viața studențească activă. Cu Apple Watch, puteți menține o formă fizică excelentă, înregistra lecții și folosi ceasul ca notiță. AirPods vă vor permite să vă bucurați de o comunicare confortabilă și un sunet de calitate al melodiilor preferate. Iar dacă optați pentru modelul cu anulare activă a zgomotului, veți beneficia de liniște în orice situație.

Mac mini

Oferte speciale de la iSpace

Cumpărarea tehnologiei Apple de la iSpace este plăcută și avantajoasă. Toate modelele actuale sunt prezentate în expoziție deschisă – le puteți testa. Mai mult decât atât, avem prețuri speciale pentru începutul noului an școlar la produse populare:

Și asta nu e tot! Cumpărați un computer Apple în rate 0% pe 10, 12, 18 sau 24 de luni. De asemenea, este disponibil și Trade-in! Aduceți-ne dispozitivele dvs. (în stare de funcționare), noi le vom evalua și vom deduce valoarea lor din prețul noului dispozitiv. Cu cât mai multe dispozitive, cu atât mai mare este avantajul dvs.!

CITIȚI MAI MULTE

Apple a prezentat noile iMac-uri ultra-rapide cu cipuri din seria M3. Ce s-a schimbat în ele?

iMac-ul pentru casă: 5 motive pentru care va deveni favoritul familiei tale

MacBook Air, Pro sau iMac în general? Vă spunem cum să alegeți un calculator pentru un student.

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *