Jamf soluție de gestionare – Formatul de lucru hibrid și la distanță nu mai sunt demult o noutate. Cei aflați în căutarea unui loc de muncă găsesc astfel echilibrul dintre viața profesională și cea privată. Angajatorii au prilejul de a angaja talente din orice colț al lumii. Mai mult ca atât, este un mijloc excelent de a crește loialitatea față de companie, dat fiind faptul că “munca la distanță” este un atu important pentru o mulțime de oameni. 

Cum să organizați munca de echipă în condiții de siguranță aflându-vă la distanță? Și cum protejați datele critice pe lângă toate? Jamf, soluție de gestionare centralizată a dispozitivelor corporative Apple, vă vine în ajutor. 

Jamf soluție de gestionare

Modelul de lucru hibrid – un nou format de afaceri

După pandemia COVID-19, oamenii nu se mai grăbesc să se întoarcă în birouri. Unii angajați preferă formatul de lucru la distanță, alții optează pentru formatul hibrid, pentru a alterna munca între birou și casă. Poziția celor aflați în căutarea unui loc de muncă este evidentă: nu e obligatoriu să vă aflaţi într-o locație anume, ca munca să fie executată calitativ.  

Cu toate acestea, pentru angajator, lucrurile nu sunt atât de simple. Cu cât personalul este mai numeros, cu atât mai dificilă este gestionarea infrastructurii IT. Mai ales dacă echipa este dispersată în diferite țări. Este mai dificil să comunici de la distanță în cadrul unei echipe și este mai dificil să monitorizezi eficiența și disciplina întregului proces. De asemenea, este important să se asigure securitatea dispozitivelor utilizate de către angajați, pentru a preveni scurgerile de date.  

Jamf, soluție de gestionare de la ASBC pentru întreprinderile mari și mici, vă va ajuta să fundamentați procesele de afaceri. 

Mutați angajații din birourile lor în mediul casnic, fără pierderi 

Una dintre cele mai eficiente modalități de optimizare a resurselor IT la nivel intern este implementarea MDM (Mobile Device Management). Acestea sunt sisteme care permit personalului de asistență IT al unei companii, să gestioneze de la distanță dispozitivele corporative ale angajaților. Nu doar computerele, ci și tabletele, telefoanele mobile și alte dispozitive care sunt folosite în scopuri profesionale. 

Liderul de piață în materie de soluții MDM este softwareul Jamf de la dezvoltatorul american cu același nume. Jamf ajută companiile IT, spitalele, școlile, agențiile guvernamentale și alte organizații să conecteze și să gestioneze dispozitivele de la distanță. Cu Jamf, un MacBook poate fi configurat și personalizat în mod automat la prima pornire. De asemenea, este gestionat în permanență, pe tot parcursul ciclului său de viață și răspunde rapid la atacurile cibernetice. 

Jamf soluție de gestionare

6 motive în favoarea Jamf soluție de gestionare

  1. Instalarea imediată a aplicațiilor fără o vizită prealabilă la birou. Angajatul dvs. va putea începe să lucreze imediat, deoarece administratorul îi va pregăti computerul de la distanță: va descărca software-ul necesar și îi va acorda acces.
  2. Actualizări în timp util. De îndată ce este lansată o nouă versiune a sistemului de operare, aceasta va fi disponibilă imediat pe toate dispozitivele corporative.
  3. Inventarierea automată a tuturor dispozitivelor conectate la sistem. Echipele speciale smart – group monitorizează toate schimbările importante în relația ”calculator – utilizator”. Acestea includ actualizări de software, expirarea garanțiilor, criptarea discurilor și chiar informații despre parole, cum ar fi dacă parola este sau nu suficient de puternică și când a fost modificată ultima dată. Aceste informații sunt colectate cu un singur clic.

  1. Detectarea vulnerabilităților. De exemplu, un furnizor de software a anunțat că toate versiunile, cu excepția celei mai recente, conțin o vulnerabilitate. Compania trebuie să afle cât mai repede posibil, care sunt computerele care rulează versiuni periculoase și să le actualizeze urgent. Cu Jamf, acest lucru este simplu: sistemul vă va arăta câte dispozitive au versiunile compromise, unde se află acestea și cine le deține. Departamentul de securitate informatică va iniția apoi procesul de impunere a actualizărilor de soft.
  1. Achiziționarea și implementarea de aplicații în număr mare. Jamf Pro se integrează cu Apple Business Manager, instrumentul Apple de gestionare la distanță a dispozitivelor. Astfel, puteți atribui cu ușurință aplicații utilizatorilor sau dispozitivelor fără a utiliza un ID Apple. Instalați aplicații din App Store, B2B App Store sau din magazinul internet. Iar dacă este necesar, angajații dvs. pot solicita licențe de aplicații pentru a le reutiliza pe un alt dispozitiv.
  1. Ștergerea la distanță a datelor în caz de forță majoră. MacOS este unul dintre cele mai sigure sisteme de operare din lume. Iar în tandem cu Jamf, datele dvs. sunt cât se poate de sigure. Chiar și în cazul în care computerul unui angajat este furat sau pierdut, inginerul dvs. de asistență poate formata de la distanță dispozitivul.

Jamf soluție de gestionare

MacBook vă protejează afacerea 

MacBook Pro cu cipul M1 Pro sau M1 Max este alegerea optimă pentru calitate, securitate și preț în segmentul IT. Aceste computere sunt puternice și fiabile. Ele vă permit să vă gestionați dispozitivele Apple la scară largă. Și, de asemenea, au o valoare reziduală ridicată și protejează datele confidențiale. 

Pe măsură ce munca la distanță câștigă popularitate, companiile sunt obligate să introducă noi soluții digitale pentru a organiza locurile de muncă la distanță. Iar acestea pot fi o țintă pentru hackeri. De asemenea, merită să ne amintim că scurgerile de informații pot avea loc în mod neintenționat: din cauza comportamentului neglijent al utilizatorilor online. Pentru a minimiza acest risc, Apple dotează MacBook-urile sale cu funcții de securitate. Acestea acționează pe mai multe niveluri în același timp.  

  1. MacOS este capabil să recunoască și să se protejeze împotriva amenințărilor. Pentru a face acest lucru, XProtect, sistemul antivirus care detectează și elimină programele periculoase, este încorporat în computerul dvs. Acesta funcționează într-un mod neobservat de către utilizator și nu afectează performanța computerului. O altă tehnologie încorporată este Gatekeeper. Aceasta împiedică lansarea unei aplicații, dacă nu a trecut de verificarea de securitate  Apple sau dacă nu a fost semnată de un dezvoltator înregistrat. Programele propriu-zise sunt rulate într-un mediu izolat (”sandbox”) la prima deschidere și nu au acces la setările importante ale sistemului.
  2. Sistemul de criptare a datelor FileVault 2 criptează informațiile de pe unitatea de încărcare și previne accesul neautorizat.

  1. Apple colectează un volum minim de date. Mulți giganți din domeniul tehnologiei câștigă din vânzarea informațiilor despre utilizatorii lor, altor firme. Nu e cazul Apple: compania colectează doar datele de care are nevoie pentru ca propriile servicii și procesarea tranzacțiilor să funcționeze corect. Acestea ar putea include informații de contact, informații despre dispozitive și conturi, precum și informații de plată – în funcție de modul în care interacționați cu Apple. Toate informațiile sunt stocate în mod criptat și nu vor fi partajate cu terțe părți.
  1. Cantități mari de date sunt procesate direct pe dispozitiv. Apple dezvoltă atât hardware-ul, cât și software-ul pentru dispozitivele sale. Acestea se completează reciproc în mod optim în ceea ce privește securitatea și permit procesarea tranzacțiilor fără a face referire la un server. De exemplu, asistentul vocal Siri nu este legat de un ID Apple și nu împărtășește informații cu Apple sau cu alte companii. Cererile sunt procesate direct pe dispozitiv cu ajutorul Neural Engine.
     
  2. Funcțiile de securitate sunt deja integrate în macOS. Browserul Safari, instalat pe MacBook, avertizează despre  paginile potențial periculoase și împiedică brokerii și agenții de publicitate să identifice utilizatorii sau să le urmărească comportamentul. În mod implicit, Safari are activată opțiunea “Prevenirea urmăririi”, care ascunde adresa IP de urmăritori. Angajații companiilor se conectează adesea la rețeaua corporativă din locații diferite. Pentru a proteja datele în acele momente, macOS oferă protocoale de rețea standard care asigură autentificarea, autorizarea și criptarea. MacOS acceptă WPA2 Enterprise, App Transport Security și Transport Layer Security (TLS), precum și VPN. Există, de asemenea, un firewall încorporat pentru a proteja Mac-urile împotriva accesului la rețea și a atacurilor de „refuz al serviciului”. 

Succint despre ce e mai important 

MacBook Pro pe cipurile M1 Pro și M1 Max, alături de Jamf soluție de gestionare, reprezintă cea mai bună combinație de produs și serviciu. Mai ales pentru întreprinderile care practică formatul de lucru hibrid sau la distanță. Mac-ul oferă oportunități uimitoare pentru productivitatea echipei dvs. și protejează datele stocate pe computerul dvs. 

Soluțiile MDM facilitează conectarea și configurarea MacBook-urilor și a altor dispozitive Apple, precum și protejarea informațiilor stocate pe dispozitive. Prin conectarea Jamf, serviciul de asistență tehnică vă poate gestiona dispozitivele în mod automat și de la distanță. Iată de ce Mac-urile sunt atât de populare în mediul de afaceri. 

Nu credeți vorbelor, experimentați personal 

Experimentați beneficiile JAMF în biroul dvs. ASBC vă oferă o prezentare de funcționare, pentru a vă ajuta să înțelegeți capacitățile soluției MDM. Colaboratorii companiei vor explica caracteristicile JAMF soluție de gestionare, vă vor ajuta să alegeți tipul de licență potrivit și vor implementa software-ul pentru afacerea dvs. Acest lucru este complet gratuit pe durata perioadei de probă.  

 Solicitați detalii la telefon managerilor ASBC: + 373 68 994 777

    Completați chestionarul de feedback și managerul nostru vă va contacta, pentru a răspunde la toate întrebările.

    Fiți întotdeauna informați!

    Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

    Lăsați un feedback

    Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *