Pe 9 septembrie, Apple a prezentat mult așteptatele noutăți. Headliner-ul prezentării It’s Glowtime au fost noile iPhone 16, 16 Plus și iPhone 16 Pro, Pro Max. Vă spunem ce este nou la ele.

iPhone 16 și iPhone 16 Plus

Diagonala versiunii „junior” este de 6,1 inci, iar a celei „senior” – de 6,7 inci. Pentru prima dată în linia de bază au apărut două butoane noi – Action Button și butonul de captură a camerei. Luminozitatea maximă a display-ului iPhone 16 este de 2000 niți, iar cea minimă (în întuneric) – 1 nit.

Ambele modele sunt dezvoltate ținând cont de potențialul rețelei neuronale Apple Intelligent.

iPhone 16

Design nou, culori și două butoane noi

Primul lucru care atrage atenția este noul modul al camerei. Acum obiectivele sunt poziționate nu pe diagonală, ci vertical. Panoul este acoperit cu sticlă întărită, care este cu 50% mai rezistentă decât la iPhone 12. Culorile sunt cinci:

  • negru;
  • alb;
  • roz;
  • turcoaz;
  • ultramarin.

Action Button se află pe lateralul ramei. Doar o apăsare – și utilizatorul obține acces la diferite funcții. În mod implicit, butonul este utilizat pentru a comuta în modul silențios. Dar poate fi setat și pentru alte acțiuni: deschiderea instantanee a camerei, pornirea lanternei, lansarea Shazam și altele.

Butonul Camera Control pentru fotografiere și înregistrare video este echipat cu un înveliș tactil. Acesta va fi susținut de Apple Intelligence. Există 4 tipuri de interacțiune:

  • apăsare rapidă – lansarea camerei;
  • apăsare scurtă și ușoară – realizarea unei fotografii;
  • menținerea butonului apăsat – începerea înregistrării video;
  • atingere pentru selectarea instrumentelor suplimentare.

iPhone 16

Este curios faptul că Camera Control lansează o funcție care amintește de principiul de funcționare al Google Lens: țineți apăsat butonul, îndreptați camera – iar Apple Intelligence vă spune ce aveți în față. De exemplu, poate chiar să determine rasa unui câine.

Performanță

Pentru puterea iPhone 16 este responsabil noul cip A18. Acesta este realizat pe un proces tehnologic de 3 nm și are 6 nuclee grafice. Lățimea de bandă a memoriei este cu 17% mai mare decât la generația anterioară, iar învățarea automată funcționează de 2 ori mai rapid.

Gamerii vor aprecia cu siguranță sistemul de răcire reproiectat: acum este cu 30% mai eficient.

Apropo, puterea A18 este mai mult decât suficientă pentru noile jocuri AAA. Iar pentru o imersiune maximă, se poate conecta un gamepad.

iPhone 16

Cameră

Dispunerea verticală a camerelor în noul model nu este întâmplătoare: pe iPhone 16 se poate filma video spațial pentru Apple Vision Pro. Camera principală Fusion a primit un modul de 48 MP. Spre comparație, la iPhone 14 rezoluția era de 4 ori mai mică. Cu ajutorul senzorului, se poate decupa până la 12 MP, menținând aceeași apertură. Camera ultra-wide de 12 megapixeli cu autofocus realizează fotografii macro impresionante.

Apple a mărit bateria în iPhone 16. În combinație cu procesorul eficient energetic A18, smartphone-ul va funcționa mai mult timp fără a fi nevoie de încărcare.

iPhone 16

iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max

Modelele emblematice ale anului 2024 reprezintă un complex de cele mai tari inovații. Dar să începem cu începutul. Diagonala iPhone 16 Pro este de 6,3 inci, iar cea a iPhone 16 Pro Max – 6,9 inci. Asta înseamnă cu 0,2 inci mai mult față de predecesorii săi, iPhone 15 Pro (6,1 inci) și iPhone 15 Pro Max (6,7 inci). Ecranul are suport de 120 Hz.

Apple a numit noile modele „cele mai autonome iPhone din istorie”.

iPhone 16

Carcasă din titan de clasa 5 și patru culori

Versiunile Pro sunt realizate din titan cu rame foarte subțiri. Sunt disponibile în patru culori:

  • titan negru;
  • titan alb;
  • titan natural;
  • titan auriu sau Desert Titanium.

Performanță

Ambele dispozitive sunt echipate cu cipul A18 Pro, realizat pe un proces tehnologic de 3 nm.

CPU-ul cu 6 nuclee accelerate (chiar mai rapid decât în M1) este cu 17% mai performant decât în A17 Pro.

GPU-ul cu 6 nuclee este cu până la 20% mai rapid decât în iPhone 15 Pro de anul trecut.

Motorul neuronal cu 16 nuclee asigură o performanță uimitoare pentru funcțiile Apple Intelligence.

iPhone 16

Ce înseamnă toate acestea în practică? Flagship-ul îndeplinește rapid chiar și cele mai „grele” sarcini atribuite smartphone-urilor. Comparativ cu predecesorul său, iPhone 16 Pro procesează video de până la 2 ori mai repede.

Camere profesionale

Multe persoane consideră iPhone unul dintre cele mai bune smartphone-uri pentru fotografierea mobilă. Iar noile modele confirmă acest lucru.

iPhone 16 Pro și Pro Max au aceleași seturi de camere:

  • camera principală Fusion de 48 MP;
  • camera ultra-wide de 48 MP;
  • camera telephoto de 12 MP cu zoom optic de 5x. Acesta este realizat cu ajutorul unui obiectiv cu tetra-prismă, la fel ca în iPhone 15 Pro Max.

iPhone 16

iPhone 16 Pro filmează acum în modul slow-motion 4K la 120 FPS.

Există suport pentru ProRes, Log și Dolby Vision. Gândiți-vă: smartphone-ul poate înlocui o cameră profesională! În aplicația „Poze” puteți modifica numărul de cadre deja în etapa de editare.

iPhone 16

De asemenea, sunt disponibile noi filtre și presetări – nu mai sunt necesare aplicații terțe.

Emblematicele modele au primit și un nou buton tactil de control al camerei – Camera Control. Acesta se află sub butonul de blocare. Cu ajutorul său, puteți controla obturatorul, zoom-ul și alte setări prin atingeri.

iPhone 16

Un aspect deosebit este potențialul pentru înregistrarea audio. „La bord” se află 4 microfoane de calitate studio și există posibilitatea de a înregistra video cu sunet spațial. Versiunile Pro dispun de Audio Mix și pot să se concentreze pe sunet în trei moduri: să elimine zgomotele, să evidențieze vocea și să o separe de muzică direct pe smartphone. De asemenea, sunetul poate fi modificat chiar și după înregistrare – poate doriți să-l faceți mai cinematografic. În plus, videoclipurile dvs. pe TikTok vor atinge un nou nivel.

Puteți cumpăra iPhone 16, 16 Plus, precum și iPhone 16 Pro și 16 Pro Max de la iSpace. Vom avea toate culorile și configurațiile. Vom anunța începutul precomenzilor pe site-ul nostru și pe pagina de Instagram – abonați-vă pentru a nu rata!

CITIȚI MAI MULT

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *