În lunile de vară, elevii au multe oportunități de a se distra. Fie că este vorba de jocuri active cu prietenii în aer liber, relaxare la malul unui lac sau citirea cărților. Totuși, este greu de imaginat un copil modern fără un dispozitiv electronic în mână. Cum să organizăm timpul liber folosind gadgeturi, astfel încât timpul să nu fie irosit? Aici vă pot ajuta aplicațiile din App Store, care vor fi pe placul atât copiilor, cât și părinților lor.

Star Walk Kids: explorăm Universul

Vârstă: 4+

iOS, iPadOS: 10.0 și mai noi

Descărcați

aplicație

Jocul astronomic într-o formă captivantă îi va povesti micului explorator despre Sistemul Solar, stele și planete, precum și despre alte corpuri cerești. Copilul dumneavoastră se va familiariza cu harta cerului înstelat și va putea aplica cunoștințele dobândite în practică. Personajele amuzante ale jocului vor face călătoria prin spațiu incredibil de captivantă! De asemenea, în aplicație se pot viziona desene animate despre diverse fenomene cosmice – pentru această funcție este necesar accesul la rețea.

Interfața simplă a programului poate fi ușor de stăpânit chiar și de un copil de 4 ani. Dar poate fi utilă și interesantă și pentru adulți. Descărcați aplicația pe dispozitivul dumneavoastră – de exemplu, pe iPad 10.2 (Gen. 9) – și activați accesul la geolocație. Astfel, veți putea observa stelele în timp real.

Prodigy Math Game: scufundare în matematică

Vârstă: 4+

iOS, iPadOS: 13.4 și mai noi

Descărcați

Această aplicație este pentru cei care doresc să își îmbunătățească nivelul de cunoștințe în matematică și limba engleză. Fiecare jucător (pot fi mai mulți) își creează propriul personaj care îndeplinește sarcini de diferite niveluri de dificultate și câștigă puncte. Cu ajutorul acestui joc, cifrele plictisitoare se transformă cu ușurință în misiuni captivante. Peste 50 de milioane de utilizatori au apreciat deja această aplicație.

„Siguranța pe drum”: învățăm regulile de autoprotecție

Vârstă: 4+

iOS, iPadOS: 11.0 și mai noi

Descărcați

aplicație

Cum să traversezi corect strada? Ce să faci dacă începe un incendiu? Cum să te comporți când întâlnești un necunoscut? Acestea și multe alte abilități vitale copilul dvs. le va putea învăța folosind această aplicație. Personajul principal al jocului, un Panda drăguț, va arăta ce metode de autoprotecție există în situații de urgență. Cunoștințele vor fi utile atât pentru elevi, cât și pentru adulți.

„Petson-inventatorul”: dezvoltăm imaginația

Vârstă: 4+

iOS, iPadOS: 8.0 și mai noi

Descărcați

Personajele amuzante – ciudatul Petson și pisica lui Findus – te vor ajuta să te scufunzi în lumea uimitoare a invențiilor. Acești eroi sunt cunoscuți datorită lucrărilor lui Sven Nordqvist, pe baza cărora a fost creată aplicația. Micul inventator va trebui să rezolve diverse sarcini, iar când toate vor fi îndeplinite, Findus va pleca în spațiu.

Aplicația nu are încă o dublare în limba rusă, fiind disponibilă în limbile engleză, germană și suedeză. Dar acest lucru nu este o problemă, deoarece pe ecran apar subtitrări în limba rusă. De fapt, este o oportunitate excelentă de a îmbunătăți nivelul de limbi străine.

„Pictomir”: învățăm programarea

Vârstă: 4+

iOS, iPadOS: 9.0 și mai noi

Descărcați

aplicație

 

Aplicația captivantă pentru preșcolari și elevii din clasele primare îi va familiariza cu bazele programării. Interfața este ușor de înțeles chiar și pentru copiii care abia învață să citească. Esența jocului este aceasta: din pictograme trebuie să compui un program pentru a controla roboții. Aplicația are sarcini de diferite niveluri de dificultate, așa că poate fi interesantă și pentru adolescenți. În plus, dezvoltatorii au adăugat câteva recomandări metodologice pentru profesori.

Slice Fractions: învățăm fracțiile

Vârstă: 4+

iOS, iPadOS: 8.0 și mai noi

Descărcați

Programul a fost creat de matematicieni de la Universitatea din Quebec (Montreal). Scopul său este de a învăța copilul să rezolve probleme cu fracții. Parcurgând un nivel după altul, jucătorul salvează un pui de mamut, eliminând obstacolele din cale. Deoarece fracțiile sunt prezentate aici sub formă de figuri geometrice, copilului îi va fi mai ușor să înțeleagă că acestea sunt doar părți ale numerelor întregi. Aplicația este relevantă nu doar pentru elevii din clasele primare, ci și pentru copiii mai mari.

The Human Body: să cunoaștem corpul uman

Vârstă: 4+

iOS, iPadOS: 8.0 și mai noi

Descărcați

aplicație

O aplicație interesantă pentru a face cunoștință cu bazele anatomiei. Aceasta ajută la înțelegerea modului în care este structurat corpul uman, cum funcționează diferitele sisteme și cum să-ți menții sănătatea. Un model interactiv cu animații îi va arăta copilului cum funcționează organele interne. Informațiile educative sunt prezentate într-o formă simplă. În plus, aplicația include un chat unde părinții și copiii pot discuta cunoștințele dobândite.

Și nu uitați de viața reală

Fără îndoială, dispozitivele electronice pot aduce diversitate în rutina zilnică. Dar există riscul ca elevul cu un gadget în mână să uite de alte activități, adesea mai importante. Cum să evităm acest lucru? Puteți stabili un mod de control parental pe iPhone. Cu ajutorul acestuia, este ușor să limitați timpul pe care copilul îl petrece în fața ecranului. Astfel, veți fi siguri că viața reală nu trece pe lângă el.

Dacă întâmpinați probleme cu instalarea aplicațiilor, veniți la iSpace. Vă vom arăta cum să descărcați și să utilizați programele, precum și vă vom familiariza cu funcțiile utile ale dispozitivelor. La noi, puteți găsi noutățile: iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro sau 15 Pro Max. Toate dispozitivele sunt expuse deschis pentru a fi testate.

CITIȚI MAI MULT:

Cum să găsiți copilul cu ajutorul iPhone-ului?

Cum să setați o parolă la o aplicație pe iPhone?

Totul este sub control: cum să protejam copiii de influența tabletei?

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *