Cu cât folosim mai mult și mai activ un gadget, cu atât devine mai puțin rezistentă bateria acestuia. Și acesta este un proces absolut natural, numit „îmbătrânire chimică”. Cum să verificați starea bateriei Apple Watch și dacă este posibil să îi prelungiți „viața”? Aflați în acest material.

De ce bateria își pierde capacitatea în timp?

Bateria este un material consumabil, a cărui durată de viață este legată de „vârsta chimică”. Orice baterie reîncărcabilă „îmbătrânește” în timp – adică capacitatea sa maximă scade. Acest proces este influențat nu atât de timp, cât de numărul de cicluri de descărcare-încărcare. De asemenea, nerespectarea regulilor de utilizare: de exemplu, dacă lăsați gadgetul în mod regulat la căldură și sub razele directe ale soarelui. Amintiți-vă că, din cauza încălzirii, orice baterie se degradează mai repede.

Nu puteți opri complet „îmbătrânirea” bateriei Apple Watch. Dar puteți încetini procesul cu ajutorul setărilor corecte și al unei manipulări atente.

bateriei Apple Watch

În care modele se poate verifica starea bateriei?

Să spunem din start că nu în toate modelele Apple Watch se poate vizualiza capacitatea bateriei. Acest lucru este posibil doar la Series 3 și versiunile mai noi. În plus, versiunea software-ului pe acestea trebuie să fie watchOS 7 sau mai mare.

Cum să verificați ce software are Apple Watch?

Pe ceas, deschideți „Configurări” > „General” > „Informații”. În această secțiune, printre multe informații, veți putea vedea și versiunea software-ului.

Cum să verificați uzura bateriei Apple Watch?

Pentru a vedea starea acesteia, intrați pe ceas în „Configurări” > „Baterie”, derulați în jos și atingeți secțiunea „Stare sănptate baterie”. Rotiți rotița Digital Crown și veți vedea starea bateriei Apple Watch. De exemplu, dacă ceasul arată „84%”, aceasta înseamnă că 14% din capacitatea bateriei a fost consumată.

Cât timp pot rămâne neîncărcate Apple Watch?

Este dificil să răspundem fără echivoc la întrebările „Cât de mult ține bateria Apple Watch 8” sau „Cât durează încărcarea Apple Watch 7”. Totul depinde de modelul ceasului și de intensitatea utilizării acestuia.

De exemplu, Apple Watch Series 7, 8 și Apple Watch SE (a 2-a generație) funcționează fără reîncărcare aproximativ 18 ore. Apple Watch Ultra și Apple Watch Series 9 sunt mai rezistente – până la 36 de ore în modul standby. Iar Apple Watch Ultra 2 poate funcționa în modul standby până la 72 de ore.

Totuși, dacă bateria se descarcă mai repede decât indică producătorul, nu vă grăbiți să vă panicați. Autonomia Apple Watch este influențată de aplicațiile pe care le folosiți pe parcursul zilei. De exemplu, dacă ascultați muzică, vă antrenați sau vorbiți la telefon prin intermediul ceasului, bateria Apple Watch se va consuma mai repede.

Doriți să prelungiți timpul de funcționare fără reîncărcare? Folosiți recomandările noastre.

bateriei Apple Watch

Cât de utilă este funcția „Încărcare optimizată”?

Aceasta analizează cum folosiți ceasul de-a lungul timpului și determină cum ar trebui să fie încărcat. De exemplu, dacă sunteți acasă sau la muncă, nu este necesară o încărcare maximă. Dar dacă sunteți în călătorie, este necesară, deoarece obiceiurile dvs. se schimbă. Pe termen lung, această abordare prelungește durata de viață a bateriei.

De obicei, această funcție este activată implicit. Puteți verifica astfel:

  • Deschideți „Configurări” pe Apple Watch.
  • Apoi selectați „Baterie”.
  • Urmați cu secțiunea „Stare sănătate baterie”.
  • Verificați dacă funcția „Încărcare optimizată baterie” este activată.

Important: funcția este disponibilă pe Apple Watch SE 2, Apple Watch Series 6 și modelele mai noi, inclusiv Apple Watch Ultra cu watchOS 10.

Pe lângă funcția „Încărcare optimizată baterie”, care încarcă până la 80%, mai există și „Limită optimizată de încărcare”. Aceasta determină singură ce procent de încărcare este necesar pentru ceas și poate duce încărcarea până la 100%.

„Limită optimizată de încărcare” analizează acțiunile dvs. pe parcursul zilei și decide când să încarce până la limita optimizată și când să permită încărcarea până la 100%. Cu watchOS 10, această funcție este disponibilă pe Apple Watch SE, Apple Watch Series 6 și modelele mai noi, precum și pe Apple Watch Ultra și Ultra 2. Această funcție este activată implicit.

Doriți să încărcați ceasul la maxim? Urmați acești pași:

  • Conectați Apple Watch la încărcător.
  • Atingeți ceasul pentru a deschide ecranul de încărcare, apoi apăsați pe pictograma de încărcare (un cerc de culoare verde sau galbenă).
  • Apăsați „Încărcați complet acum”.

bateriei Apple Watch

Cum se activează economia bateriei Apple Watch?

În versiunea watchOS 9 și în cele mai noi există o funcție de reducere a consumului de energie: aceasta permite prelungirea duratei de funcționare autonomă.

Cum să activați economia de energie:

  • Deschideți „Centrul de control”;
  • Apăsați pe procentele de încărcare a bateriei;
  • Activați modul de economisire a energiei.

Când modul de consum redus este activat, unele funcții sunt suspendate: măsurătorile de fond ale pulsului și nivelului de oxigen din sânge, iar notificările privind pulsul sunt dezactivate. Conectarea la Wi-Fi este limitată, iar notificările pot fi întârziate.

bateriei Apple Watch

Dacă aveți versiuni watchOS 8 sau mai vechi, economisirea bateriei se poate face cu ajutorul „Modului Eco”. Totuși, în acest caz, nu veți putea folosi aplicațiile: doar vizualiza ora.

Cum să activați „Modul Eco” pe Apple Watch:

Deschideți Centrul de control, apoi apăsați pe cifrele care arată încărcarea bateriei Apple Watch și glisați spre dreapta pentru a activa „Modul Eco”.

Aveți dificultăți legate de funcționarea ceasului inteligent sau a oricărui alt dispozitiv Apple? Sau nu doriți să pierdeți timp studiind problema pe cont propriu? Veniți la iSpace – aici veți primi întotdeauna ajutor!

În magazinele noastre lucrează profesioniști care urmează un program special de instruire Apple și știu totul despre tehnologia brandului. În același timp, vă puteți familiariza cu noutățile – avem toate modelele actuale de Apple Watch expuse deschis.

CITIȚI MAI MULTE:

Cum se poate organiza o competiție cu Apple Watch?

Apple Watch deteriorat: Ar trebui reparat sau cumpărat unul nou?

Apple Watch: 5 funcționalități importante pentru studenți

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *