O noutate ambițioasă și unică, Apple Vision Pro — un produs capabil să revoluționeze realitatea noastră. În articol, vom vorbi despre ce este special la noua inovație Apple, ce posibilități deschide și cum să o folosiți. Așadar, ne scufundăm în lumea viitorului chiar acum!

Apple Vision Pro

Un mix revoluționar într-un singur flacon

Ochelarii Apple Vision Pro combină mai multe tehnologii: o cameră 3D, un computer spațial și ochelari VR. În acest mix special constă inovația noului produs. Adică, într-un corp ultra-stilat și de înaltă tehnologie se găsește o cantitate enormă de posibilități, capabile să surprindă. În același timp, dispozitivul nu necesită conectare la un smartphone sau computer. Tot ce este necesar pentru divertisment, relaxare și muncă este adunat în interiorul unor ochelari unici.

Ce inovații ascund ochelarii?

Să începem cu principala caracteristică – este uimitoarea integrare a spațiului înconjurător cu realitatea virtuală, și invers. Apple Vision Pro deschide posibilități care vă vor captiva imaginația pentru sfera jocurilor, conținutul video și aplicațiile.

Ce mai este atât de inovator în acest căști-minune.

  • Microprocesoarele de înaltă performanță Apple M2 și Apple R1.
  • Pentru fiecare ochi, un display micro-OLED propriu cu rezoluție 4K. În total, display-ul oferă 23 de milioane de pixeli. Tehnologie unică de sunet spațial cu Dolby Atmos și Lossless Audio. Permite imersiunea completă în atmosfera realității VR. În același timp, puteți să ascultați fără probleme sunetele mediului înconjurător, cu optimizare pentru setările dvs.
  • Pentru transmiterea video în 12 milisecunde, inginerii Apple au integrat cel mai nou cip R1. Datorită acestei caracteristici, puteți face mai multe lucruri simultan: să folosiți iPhone-ul și să vă ocupați de prepararea pastei preferate.
  • Funcționare autonomă în modul de vizionare a conținutului video timp de 120-180 de minute. Așadar, nu trebuie să vă îngrijorați că dispozitivul se va opri în timpul vizionării unui film lung.

Ce puteți face cu garnitura dată?

Credeți-mă, nu se va limita doar la contemplarea imaginilor „ireal de realiste”. Ochelarii sunt un instrument multifuncțional, deci vor fi convenabili și utili la muncă.

Ochelarii sunt compatibili cu orice dispozitiv din ecosistemul Apple. Priviți spre MacBook și imediat extindeți spațiul desktopului. Apple Vision Pro va permite să controlați computerul fără a-l atinge. În plus, puteți comuta la ecranul iPhone-ului și să efectuați simultan acțiuni diferite în două sisteme, deschizând noi ferestre de oriunde v-ar fi convenabil. Și, în cele mai bune tradiții ale companiei – totul este ambalat foarte stilat și ergonomic.

Apple Vision Pro

Căștile permit efectuarea unei game largi de sarcini: procesarea fotografiilor în editoare grafice, tipărirea și editarea textelor, crearea de tabele, editarea conținutului video pentru bloguri, crearea muzicii și ocuparea de alte treburi importante și nu prea.

O impresie de neuitat poate fi obținută din vizionarea filmelor pe Apple TV. Unde altundeva să te bucuri de un efect 3D fantastic și un ecran imens, care oferă senzația de a fi într-un cinematograf? Să nu uităm de imersiunea din parteneriatul cu Disney+ – tehnologia unică permite nu doar să vezi filmul în sine, ci și scenele adăugate din jur.

Și gamerii au unde să se desfășoare. Ochelarii Apple Vision Pro au deja jocuri integrate (și se vor adăuga noi pe parcurs). În plus, cu ochelarii dați se poate juca pe computer și alte dispozitive. Deschideți un joc pe MacBook, extindeți ecranul prin intermediul unei iconițe speciale pe ochelari, conectați un gamepad — și scufundați-vă în atmosfera de joc cu o calitate a imaginii fantastică.

Transcrierea vorbirii și traducerea — încă o caracteristică plăcută a computerului spațial. În același timp, calitatea transcrierii este mult mai ridicată decât în Telegram Premium. Interlocutorul dvs. poate vorbi în orice limbă: sistemul va transcrie totul și va oferi instantaneu traducerea sub formă de text în limba pe care o alegeți.

Cu căștile unice, fanii sportului vor putea să rămână mereu la curent cu cele mai importante evenimente. Folosind visionsOS, se pot urmări simultan mai multe transmisii sportive. De exemplu, fereastra principală o puteți urmări în mijloc, iar pe ambele părți — transmisii suplimentare. Vreți să vă bucurați de o cursă de ciclism sau Formula 1 din perspectiva unei vederi aeriene? Ușor! Mutați privirea spre masă și observați totul de sus.

Apple Vision Pro

Puteți să aveți convorbiri cu colegii și apropiații pe Zoom, să utilizați browserul Safari/rețele neuronale. Și dacă vă place să gătiți, căștile vă vor ajuta și în domeniul culinar. Puteți crea capodoperele preferate fără să dați jos dispozitivul de pe cap. Acesta va afișa un cronometru pentru a înțelege cât timp a rămas până la gătirea fiecărui fel de mâncare lăsat pe plită.

Dacă călătoriți frecvent în vacanțe sau în scopuri de afaceri, la Vision Pro de la Apple veți găsi ceva interesant – aplicația Travel Mode, capabilă să surprindă cu cea mai bună experiență imersivă în timpul zborurilor lungi. Căștile funcționează stabil în modul avion fără conexiune. Personalitățile creative, care se prezintă în fața publicului, pot folosi și ele un scenariu special: este suficient să ascundeți spațiul înconjurător și să apelați o scenă cu spectatori. Această opțiune permite repetiția oriunde v-ați afla.

Și la desert – videoclipurile și fotografiile create odinioară revin la viață, readucându-vă în acel moment special. Adăugați în imagine sunete spațiale de la locul evenimentului memorabil – și retrăiți acele emoții, obținând o experiență de neuitat, pe care niciun produs creat anterior nu o poate oferi.

Apple Vision Pro
Cu timpul, în AppStore vor fi disponibile și mai multe aplicații. Deocamdată, în ochelari există tot ce este necesar pentru un timp liber interesant, distracții captivante, muncă confortabilă. Și nu uitați, toate aceste posibilități sunt disponibile cu o calitate inimaginabilă și o imersiune totală în atmosferă.

„A conduce” viitorul este simplu

Instrucțiunile de control sunt ascunse în ochelari. Folosind Tips (Sfaturi), puteți învăța setările și să lucrați cu aplicațiile ca un adevărat virtuoz într-o oră. În articol vom vorbi pe scurt despre aspectele principale, pentru ca să vedeți că a controla viitorul este posibil fără eforturi suplimentare.

Controlați cu ochii

Cunoașterea cu căștile începe cu calibrarea ochilor – aceștia sunt instrumentul principal de control. Ochelarii sunt echipați cu senzori de înaltă precizie, care analizează instantaneu mediul înconjurător. Computerul spațial citește informații despre fiecare obiect, luminozitate, observând chiar și elementele mici. În plus, senzorii detectează mișcările ochilor, care funcționează ca un cursor. Este suficient să mutați privirea pe o iconiță, și aceasta va fi evidențiată.

Controlați cu gesturi

Pentru control este necesar să cunoașteți un gest simplu – „ciupitul” (trebuie să atingeți degetul arătător de cel mare).

Nu va trebui să efectuați mișcări complicate sau să gestulați excesiv, să îndreptați degetele spre elementele de pe desktop etc. Senzorii de înaltă precizie determină poziția „ciupitului”, chiar dacă mâna este pe genunchi.

Dar nu se limitează totul doar la „ciupit”, există și alte gesturi simple. De exemplu, dacă formați o inimioară cu degetele, puteți trimite o reacție chiar în timpul redării unui conținut. Gesturile permit răsfoirea paginilor, mărirea ferestrelor etc.

Puteți privi la colțul unei aplicații deschise, efectua un „ciupit” spre lateral, și aplicația se va mări imediat.

Utilizați tastatura virtuală

Puteți tasta mesaje direct în aer sau pe orice suprafață care vă este comodă. Poți apela și la Siri, care va deschide tot ce aveți nevoie, va crea un text și îl va trimite destinatarului indicat.

Schimbați decorul

Vă aflați acasă, la muncă sau pe stradă, dar doriți să schimbați decorul aici și acum? Pur și simplu priviți la stânga, și computerul spațial va deschide meniul de fundaluri. Folosiți modul de ascundere completă a mediului înconjurător și setați fundalul dorit. De ce să nu tipăriți textul undeva în munți sau să creați următoarea capodoperă muzicală pe malul Oceanului Pacific? De ce să nu schimbați decorul fără vize și zboruri?

Apple Vision Pro

Pentru a utiliza opțiunea, selectați fundalul dorit și rotiți roțița specială de pe ochelari.

Lucrați independent

Pentru lucrul cu dispozitivele și gadgeturile Apple nu sunt necesare „ajutoare externe”, programe speciale sau manipulări. Vă apropiați de MacBook și deja observați butonul Connect (Conectare). Vă uitați la căști – și computerul spațial este deja conectat la ele. Și apoi desktop-ul dvs. pur și simplu trece în realitatea VR a căștilor.

Vom povesti mai multe despre Apple Vision Pro, când inovația va fi lansată în Moldova. Rețineți că prețul Apple Vision Pro va depinde de configurație (și sunt câteva). Pentru a fi la curent cu ultimele evenimente din lumea tehnologiilor Apple, abonați-vă la iSpace pe rețelele sociale.

Progresul, revoluționalismul, ambiția – toate acestea sunt încarnate de noul computer spațial. El permite să vă scufundați cu capul în lumea viitorului, care până de curând era prezisă de scriitorii de science fiction.

Apple Vision Pro

Când va fi disponibil Apple Vision Pro în Moldova?

Informația despre data lansării și începutul vânzărilor Apple Vision Pro în Moldova lipsește deocamdată. Vă vom anunța despre începutul precomenzilor pe site-ul nostru și pe pagina iSpace în Instagram. Abonați-vă și fiți primii care află despre sosirea noutății!

CITIȚI MAI MULT:

“Găsire” va depista orice dispozitiv Apple: un lucru important – configurarea corectă

Must-have: Am găsit 3 cele mai bune accesorii pentru noul tău iPhone 15 Pro

Cipurile familiei Apple M3: care este diferența dintre M3, M3 Pro și M3 Max?

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *